Jessica Alba nema osećaj stida kada treba da prizna šta ne radi. Ona ne vežba svaki dan, ali zato se njena ishrana zasniva na veganskoj i alkalalnoj dijeti.

Što se tiče šminke, tridesetpetogodišnja glumica iskreno priznaje da je prava make-up devojka: Svaki dan nosi šminku, još od svoje 12 godine. 

Upravo zato ona je ovladala svojom make-up rutinom koju postiže za tačno 10 minuta, a iako nije neki veliki fan vežbanja, Jess se trudi da ga uvrst jer, kako kaže, najviše prija njenom mentalnom zdravlju.

Predstavljamo vam beauty i fitnes rutine glumice Jessice Albe:

Pronađite tehniku koja vam odgovara i ponavljajte je

Kada je reč o mom dnevnom beauty režimu, uvek se koncentrišem na isticanje najlepših delova, kao što su oči, usta i vrhovi mojih jagodica- i prekrivam stvari koje ne volim, kao što su moji tamni podočnjaci i sitni kapilari. Možda ću da napravim smoke eyes za dnevne prilike ili jarke usne. Jedan make-up koji koristim svakodnevno je prekrivanje nedostataka. Obično je reč o predelu ispod očiju i oko nosa, mesta koja su malo crvenija. Na njih nanosim sloj korektora, a zatim puder između obrva, oko stranica nosa, i ispod moje donje linije usana. Mislila sam da morate da prekrivate celo lice puderom, ali to vas samo čini starijim. Stavite puder samo onde gde je potrebno.

Vežbajte kada možete, bez osećaja krivice

Ako vežbam četiri puta, smatram da je to bila uspešna nedelja. Ali često se desi da trening odradim dva do tri puta u toku nedelje, zato što nemam više vremena. Idem na spining i joga časove u jutru, i žrvujem san zarad vežbanja. Za mene, korist od vežbanja se više odnosi na mentalno nego na fizičko. Nakon treninga se osećam srećnije i produktivnije.

Hrana je najvažnija

Sa vežbanjem, osećam kako moje telo postaje gipkije i jače, dok je koža toniranija, ali moja ishrana je mnogo važnija ako želim da smršam. U tom slučaju, iz svoje ishrane izbacujem gluten, mleko, i svu prženu i prerađenu hranu. Trudim se onda da se držim namirnica koje imaju nizak sadržaj šećera i ugljenih hidrata, a bogate su proteinima i povrćem.

Ponekad sebe počastite omiljenom grickalicom

Nisam veliki ljubitelj ugljenih hidrata, ali... neke od mojih kolega iz Honest Company i ja jedemo pravi galon kokica. Takođe, dok obično nemam dezert, ne mogu da odolim kolaču sa jagodama. Mislim, ja ga obožavam. 

Cenite svoje telo

Volim svoju građu tela, pre svega zato što me dobro služi. Ako želim da idem na izlet, plivanje ili vožnju biciklom, znam da to mogu zahvaljujući svom telu i celokupnom zdravlju. Takođe, cenim to što mogu da podstičem sebe da budem aktivna, čak i kada osećam umor. Uvek imam dodatni izvor energije.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija