Ova jesen je definitivno u znaku parfema, jer su nam velike modne kuće spremile fantastične mirisne note koje u svakoj ženi bude ženstvenost i fatalnu zavodljivost, i najvažnije - u naš život uvode egzotiku.

Ostaviti trag i najbolji utisak, zajednički je moto svih majstora mirisa koji su mahom birali drvenaste i cvetne mirise koje su mešali sa retkim, egzotičnim biljkama, poput frangipanija, ambroksana i neobičnog mirisa koji je izdvojen od, ni manje ni više, nego kože.

Predstavljamo vam 5 najnovijih parfema koje morate probati ove jeseni:

La Femme, Prada

"Parfem je prilika da stavite akcenat na osećanja, iracionalnost i instikt", kaže dizajnerka Miuccia Prada. Ona je želela da La Femme odražava različite žene koje su izabrale da ga nose. Cvetni dezeni, kao glavna Pradina inspiracija za jesen 2016. su uticali i na izradu parfema koji se zasniva na svežem frangipani cvetu pomešanim sa egzotičnim drvetom ylang-ylang i opojnom tuberozom, dok vanila i pčelinji vosak dodaju glatkoću, a vetiver vlažnost. Krajnji efekat, je egzotičan ali prijatan, jasan miris. 

Foto: Promo / Prada

Kenzo world, Kenzo

Sa ovim nekonvencionalnim mirisom, dizajneri Carol Lim i Humberto Leon odaju počast duhu "inovacija i pobuna" koji se smatraju oličenjem Kenza Takada, osnivača brenda. Tri elementa definišu parfem: omiljeno cveće Lima i Leona- božur i jasmin, sa podnotama ambroksana i sintetičkog ćilibara koji daje drvenastost i dubinu mirisu. Upečatljivo oko se ponavlja kao motiv, a odnosi se na ikonografiju indijskih hramova.

Foto: Promo / Kenzo

Mille Feux, Louis Vuitton

Mirisno putovanje počinje sa Les Fontaines Parfumées, istorijskim mestom u mestu Grase, Frrancuskoj. Novi Louis Vuittonov parfem Mille Feux slavi način na koje zvezdano nebo, odnosno polarna svetlost pojačava magiju putovanja. Parfimer, Cavallier Belletrud osmislio je način da izdvoji miris kože od sirovog materijala koji se koristi u izradi LV torbi, a zatim ga je iskombinovao sa malinom, osmantusom, i majskom ružom- kombinacijom koja je, kako kaže, veoma senzualna i nežna, baš kao koža. 

Foto: Promo / Louis Vuitton

McQueen, Alexander McQueen

Dizajnerka Sarah Burton je želela da McQueen parfem bude prirodan i da se bazira na cveću, dok prenosi misterioznu erotiku. Karakteristični po noćnom cvetanju- jasmin, tuberoza i ylang-ylang, u kombinaciji sa ćilibarom, evociraju ženu koja sija tokom dana, i zavodi noću. Zlatno perje koje se nalazi na bočici je inspirisano Sarahinom fantastičnom kolekcijom za proleće 2011. 

Foto: Promo / Alexander McQueen

Bikini Questa Sera, Christian Louboutin

Bočica u boji zlata i ćilibara evocira egipatski zalazak sunca, upravo zato što je Christian Louboutin želeo da prenese zagrejanu senzualnost sunca na toplu kožu. Kako bi stvorilio taj efekat, parfemer Pierre Negrin je iskoristio dugotrajni, prozračan jasmin i sandalovinu koji će vam stvoriti onaj poseban osećaj toplote koji ostaje na vama nakon dana provedenog na plaži. 

Foto: Promo / Christian Louboutin

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija