Svi mi znamo šta je ženski crew, ali i koliko sve dame obožavaju da isprobavaju novu šminku ili preparate za negu lepote... 

Ipak, koliko god vam se činilo naivno pozajmljivanje radi probe, trebalo bi da znate da neke proizvode zaista ne bi trebalo da delite.  Glavni razlog? Šitenje bakterija!

Evo i koje....

1. Bilo koji losion ili krema u kutiji

Ako se vaša krema nalazi u kutiju, a nanosite je isključivo prstima, onda ne bi trebalo da je delite sa svima. Prema studiji urađenoj u University of Colorado, na ljudskim rukama se nalazi skoro 332 000 genetski različitih bakterija. Dovoljno smo rekli. Za razliku od krema koje se pakuju u kutijice, preparati u bočicama su sigurni za deljenje. 

2. Maskara

Sigurno ste već više puta sebi ponovili da nećete da je delite, ali kada vas vaša najbolja drugarica na brzinu pita, vi ćete joj dozvoliti. Vlažna struktura maskare predstavlja idealne uslove za razvoj bakterija, a s obzirom da vaše oči nemaju isti zaštitni sloj kao vaša koža, one su sklone infekcijama. 

3. Puder u kamenu

Možda ste čuli da se bakterije na puderu u kamenu ne razvijaju kao u tečnim, ali to ne znači da ne postoji mogućnost za prelazak baterije ako vi i vaša prijateljica koristite isti puder. Ako ste ikada posećivali profesionalnog šminkera, sigurno ste primetili da oni prskaju antibakterijski sprej na lice, i to je glavni razlog zašto. Za razliku od kamenog, tečni puderi sa pumpicom i sprejom su sigurni za deljenje. 

4.  Karmin za usta

Bilo da je reć o karminu, sjaju ili balzamu, ne bi trebalo da ga delite. Mnogi ljudi se plaše HSV-1 (oralni herpes) a s obzirom da ne znate da li se virus nalazi u nečijem organizmu, pa čak ako mislite da vaša prijateljica nema, moguće je da ga dobijete. Pored toga, jasno vam je da sjaj i balzam poseduju vlažnu strukturu, te su takođe pogodni za razvoj bakterija. 

5. Kremste senke

Ne samo da su vam potrebni prsti kako biste ih aplicirali na lice, već kremaste senke takođe poseduju nešto vlažniju strukturu, što je, kako smo već više puta napomenuli, veoma ogodno za razvoj bakterija, te i samu pojavu neke infekcije. 

6. Make-up četke

Četke za šminkanje su najgora stvar koja može izazvati brojne infekcije. Ako vaša prijateljica ima bubuljice i koristi vašu make-up četkicu, veoma je moguće da se i vama pojave. Jedini način da ih delite je da ih prskate alkoholom kako biste uništili bakterije, ili da ih redovno perete nakon svake upotrebe. 

7. Brijač

Koliko često ste uzeli prvi brijač koji ste videli u kupatilu? Iako se na nerđajućem čeliku bakterije ne zadržavaju toliko dugo, i dalje postoji mogućnost da prenesete genitalni herpes. Pored toga, ako se posečete ili ostavite neku drugu telesnu tečnost, na brijaču će se zadržati bakterije i nakon ispiranja brijača. 

8. Četkica za zube

Znamo da se četkica za zube ne deli svaki dan, ali čak i u retkim situacijama kada pozajmite od svog dečka zato što ste zaboravili svoju, to nije dobra ideja. Naša usta su puna dobrih i loših bakterija, a upravo te loše mogu izazvati brojne probleme.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija