Maska, poznata kao žareća, prava je blagodet za vaše lice. Žareća je jer kada je nanesete imaćete osećaj blago peckanje koje će nestati za pet minuta. Osim što žari, uspeva da otkloni i najdosadnije akne, tamne mrlje, ali i ožiljke ukoliko ste uporni.

Sastojci:

- 1/2 kašičice cimeta

- 1/2 kašičice muskatnog oraščića

- 1 kašičica meda

- 1 kašičica svežeg soka od limuna

Priprema: U tri laka koraka možete da je pripremite i stavite na lice. Pomešajte sve sastojke zajedno u jednoj posudi dok ne dobijete smesu poput paste. Nanesite je na lice, izbegavajući deo oko usta i očiju. Pustite masku da odstoji 30 minuta. Opet napominjemo da će vas peckati prvih pet minuta i nakon toga prestaje. Ako ne možete da izdržite peckanje, držite je onda 10 minuta i to će biti dovoljno.Nakon toga, ispretite masku, obrišite lice peškirom i namažite kremu koju inače stavljate. Svaki od gore navedenih sastojaka ima poseban učinak na vašu kožu.

Cimet

Cimet se koristi već hiljadama godina zbog svojih jakih anti-gljivičnih i anti-virusnih svojstava. Ima antimikrobno dejstvo, smanjuje rizik od oboljenja uzrokovanih bakterijama. Sadrži niz snažnih antioksidativnih spojeva i pomaže u sprečavanju preranog uništenja zdravih ćelija u telu i na koži.

Muskatni oraščić

Muskatni oraščić deluje anti-upalno i pomoći će da ožiljci od akni brže nestanu. Korišćen je od davnih vremena za mnoge kožne bolesti, uključujući i ekcem. Muskatni oraščić je bogat mnogim vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, riboflavinom, niacinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima kao što su beta-karoten i kriptoksantin.

Med

Med ima antibakterijsko i protiv-gljivično svojstvo i ubrzava proces ozdravljenja akni. Upija nečistoće i pomaže kod čišćenja kože. Pun je antioksidansa koji će vam pomoći da “ispeglate” kožu i vratite joj sjaj.

Sok od limuna

Limun je krcat vitaminom C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i pomlađenu kožu. Limun će ublažiti i posvetliti ožiljke i tamne mrlje i dati jedan prekrasan, blistav, svijetli ton koži.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija