Razlike između BB, CC i DD krema za lice

Foto: Imax Tree

U poslednje vreme tonirane kreme postaju sve popularnije među pripadnicama lepšeg pola. BB, CC i najnovije DD pružaju različitu vrstu nege, zbog čega bi trebalo da odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Ako ste zakoračili u bilo koju kozmetičku radnju, sigurno smo da ste primetili sve veći broj krema u boji, koje nose neobičan naziv BB, CC i DD.

(Kako da testirate puder na pravi način)

Formulisane po alfabetu, ove kreme se mogu pohvaliti fantastičnim efektima po kožu, kao što su hidratacija i pokrivanje sitnih nepravilnosti, kao i ujednačavanje tena. 

Ipak, među njima ima dosta razlikosti, zbog čega smo rešili da vam otkrijemo za šta one služe, koje su razlike, i najvažnije- koju bi trebalo da koristite.

BB krema: beauty balm ili balzam lepote

BB kreme su se prvo pojavile na azijskom tržištu, da bi veoma brzo postale veoma popularne u Americi, u poslednje dve godine. BB kreme se smatraju poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer,one imaju mnogo laganiju teksturu i prirodniji izgled od tečnih pudera. Osim što pokriva sitne nedostatke, ovaj proizdvod deluje kao podloga (prajmer), hidrira kožu lica, izjednačuje ten i štiti od štetnih sunčevih zraka.

Što se tiče izbora, savetujemo da birate one sa adekvatnom zaštitom od sunca, koju možete nositi tokom čitavog dana. Veoma je važno da nakon čišćenja lica, nanesete hidratantnu kremu, a zatimBB na predeo celog lica i kapaka.  Možete je naneti samu ili u kombinaciji sa tečnim puderom. Od svih 'abecednih' krema, BB kremice najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži i idealan su izbor za mlađe žene.

CC kreme: color correcting ili korekcija boje

Razlika između BB i CC kreme je veoma mala. Kod CC obično piše ujednačavanje boje tela, i proizvodi sz uglavnom namenjeni za ublažavanje crvenila ili diskoloracije ,tako da CC kreme mnogo bolje prikrivaju nedostatke na koži, u odnosu na pomenute BB. Ova krema se može koristiti sama ili kao prajmer, ako se nanose ispod tečnih pudera.

DD kreme: daily defense ili dnevna odbrana

DD krema se relativno skoro pojavila na tržištu kozmetike, a predstavljaju hibrid verziju BB i CC krema, odnosno one poseduju sve prednosti jedne i druge, s tim što ima jače anti-age efekte. To se najbolje može videti kroz redovnu upotrebu, jer DD kreme smanjuju pore, umanjuju pojavu sitnih bora i pružaju svežiji, ujednačeniji ten.

Slično kao pomenute kreme, i DD na odličan način neguji, hiriraju i štite kožu od spoljašnjih oštećenja. Takođe ih možete koristiti kao prajmer, ili zasebno, ukoliko ne želite veću prekrivnu moć.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin