Kada je reč o beauty svetu, veoma je lako biti skeptičan jer je poznato da svaki novi proizvod se naziva "važnim", dok se njegovi efekti objašnjavaju rečima "čudesno" i "neverovatno."

(Beauty tretmani: 5 recepta sa eteričnim uljima)

Ipak tokom vremena, pojavi se neki novi proizvod koji uspe da osvoji i zadrži pažnju korisnika na duže vreme, te izazove opšte oduševljenje. Ovog puta je reč o cvetnom ulju, akvamarin boje koja se naziva blue tansy

Ona se dobija procesom destilacije severnog afričkog cveta (marokanska kamilica), a zbog svojih visoko kvalitetnih sastojaka dobijeni organski materijal je postao omiljen među malim proizvođačima kozmetike za negu kože.

May Lindstrom, osnivač kozmetičke linije koja nosi njeno ime, kaže da je cvetno ulje već bilo poznato i hvaljeno, još kada se pre desetak godina prvi put susrela sa jednom knjigom o biljkama, a njegovi protivupalni sastojci su uspeli da je zainteresuju, s obzirom da je dugo vremena vodila bitku sa ekscemima i dermatitisom. 

(Ulje + ulje: Jedini lek za masnu kožu)

Upravo zato je rešila da ga upotrebi u svojoj liniji proizvoda, u kojoj se posebno izdvojila plava krema za lice, The Blue Cocoon. Ona je preporučljiva za svakodnevno korišćenje, kako za normalnu, tako i za osetljivu kožu.

Pored smirujućeg, protivupalnog dejstva, posebno se izdvajaju njene aromaterapeutske prednosti, a May to objašnjava rečima: "Šta pozitivno utiče spolja, to jednako dobro deluje i iznutra."

Foto: Instagram / mindful_luxe

Julia Wills i Alex Kummerow, par koji stoji iza Seattle’s Herbivore Botanicals, izvesno vreme je bio u potrazi za sastojcima koji bi balansirali, smirivali i dobro hidrirali kožu, a upravo blue tansy je preparat koji je pokazao odlične efekte, posebno na mešovitoj koži, potvrdila je Julia.

Kada je uspešno testirala ovaj proizvod, ona je ovu čudesnu komponentu koja se dobija iz marokanske kamilice iskoristila za svoju liniju Lapis ulja za lice, ali i za dobijanje nežnih osvežavajućih maski.

Cvetno ulje blue tansy se može koristiti tokom svih sezona, a posebno se preporučuje u periodu proleće/leto jer njegovi hidrajući efekti mogu biti savršeni tokom letnjeg vremena, kada su temeprature visoke, a vazduh veoma suv. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija