Beauty vodič: Rešenje za kratke, nedefinisane, istanjene obrve

Foto: Profimedia

Usled procesa starenja ili fizičkog oštećenja koje nastaje usled preteranog čupanja, obrve često počinju da gube oblik, definiciju, da se krate i tanje. Evo kako da rešite svaki od navedenih problema...

"Obrve su najekspresivniji deo lica". To je prva stvar koju nam je make-up umetnik Neil Young rekao kada smo ga pitali kako zamišlja savršene obrve. I mi se slažemo sa tim.

Obrve su postale jedan od najvažnijih deo make-up rutine, a tome su u velikoj meri pomogle Emilia Clark i Cara Delevingne, dame koje su veoma brzo uspele da pokrenu novi trend koji se odnosi na guste, i pomalo divlje obrve. 

Zato smo rešili da se konsultujemo sa najvećim beauty i make-up ekspertima, koji su nam otkrili kako da postignemo savršene obrve.

Korak 1: Odredite dimenzije vaših obrva

"Uzmite četkicu za šminkanje pod uglom i postavite je od ugla nosa, preko unutrašnjeg ugla oka. To je mesto gde bi vaše obrve trebalo da počnu. Za luk, pogledajte pravo ispred sebe i držite četkicu od ugla nosa uspravno ka središnjem delu oka. Ovde bi trebalo da bude luk vaše obrve. Za kraj, zadržite četkicu od ugla vašeg nosa do spoljne ivice oka gde bi trebalo da se završavaju", preporučuje glavni make-up umetnik i ekspert za Benefit Cosmetics, Lisa Potter-Dixon.

Korak 2: Nikada preterano ne čupajte obrve

Sređujte oblik vaših obrva prateći njihovu liniju, ali ne preterujte u čupanju ako želite da zadržite što prirodniji izgled. Razlog za to je što starenje utiče na smanjen broja dlačica na obrvama. "I definitivno ih ne skraćujete", kaže make- up umetnica Neil Young.

Korak 3: Odaberite boju koja vam odgovara

Uvek boje obrva prilagodite nijansi kose i tena. Zapamtite da ako imate svetliju kosu, možete birati malo tamnije tonove obrva, dok tamna kosa dozvoljava blago svetlije boje.

I ako senčite obrve, evo šta Potter-Dixon ima da kaže o tome: Verujem dasenčenje odgovoara svima, čak i ako imate tamnu kosu, malo bolje će vašim obrvama dati zdrav sjaj. Ako imate plave obrve, onda ih obojite u svetlo braon. To će učiniti da vaše oči izgledaju veće. 

Za punoću

Ako imate dobar kvalitet same dlake obrva i nemate praznine, ali biste i dalje voleli da ih učinite malo punijim, onda vam je zaista potrebna dobra, velika četkica za obrve sa uglom. Koristite je sa senkom za oči i popunite sve nedostake.  U zavisnosti od kvaliteta četkice, senka bi trebalo da se zadržava isključivo na obrvama, bez bojenja kože. 

Za definiciju 

Ne volim Istagram obrve- one izgledaju dobro na fotografiji, ali ne i u realnosti. Pravljenje definicije se odnosi na podmlađivanje i podizdanje obrva. Kako biste to postigli, pronađite dobru olovku koja će u potpunosti transformisati vaš oblik, i dati mu pravu definiciju. 

Previše tanke

Ako se sećate 70. i 80. godina dvadesetog veka, onda sigurno znate da je tada bilo u trendu da žene imaju tanke obrve. Ove obrve verovatno se ne mogu u potpunosti regenerisati i izrasti. Takođe, pre 15 do 20 godina mi smo koristili olovku za usta za popunjavanje obrva, ali sada ih možemo ulepšati zahvaljujući tehologiji i brojnim proizvodima. Ako ste nezadovoljni svojim tankim obrvama, preporučujem Charlotte Tilbury's Legendary Brows proizvod, On je multifunkcionalan i na odličan način popunjava dlaku. 

Ako imate kratke obrve

Kako biste postigli veću dužinu, koristite braon puder. Uzmite make-up četkicu i aplicirajte puder od ugla nosa do sredine oka. Vaše obrve bi trebalo da se završavaju na ovom uglu. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin