Fleke mogu biti ozbiljan probem za mnoge od nas, jer teške kreme za lice u kombinaciji sa svakodnevnim stresom i zagađenjima mogu da izazovu haos na našoj koži.

(Dermatolog otkriva: 5 najčešćih uzroka bubuljica na leđima i kako da ih se zauvek rešiti!)

Zato smo rešili da razgovaramo sa vrhunskim stručnjakom za negu kože, kako bismo saznali šta možemo da napravimo kod svoje kuće, kako bi se rešili tih fleka, ali i uzročnika problema: bubuljica i akni.

(9 načina da se rešite bubuljica jednom za svagda!)

1. "Pokušajte da primenite američku lesku na kožu", kaže dermatolog Lesley Reynold, sa Harley Street Skin Clinic. On je odličan zbog svojih umirujućih svojstva, a takođe pomaže da se smanji proizvodnja ulja. 

2. Izdrobite aspirin i pomešajte ga sa jednom kašikom meda. Kako savetuje Lesley, najbolje bi bilo da nanesete smesu na područja zahvaćena aknama i bubuljicama. Ovo sredstvo bi trebalo da pomogne u smirivanju upale.

3. Napravite masku od meda i zobi. Kada pomešate ova dva sastojka, dobijenu teksturu postepeno i nežno utrljavajte u kožu, a ostavite je da deluje oko 10 minuta. Primetićete fantastične rezultate.

4. "Pokušajte da koristite limun kao lek protiv akni", savetuje stručni konsultant za negu kože, Malvina Fraser. Isecite limun na dva dela i nežno ga utrljajte na problematične delove lica. Limun sadrži limunsku kiselinu koja napada bakterije koje uzrokuju nastanak akni. Neprijatan osećaj i peckanje znači da ovo sredstvo deluje. 

5. U jednakoj količini pomešajte sodu bikarbonu i vodu i dobro izmeštajte smesu sve dok ne dobijete pastu. Koristite štapić za čišćenje ušiju kako biste aplicirali pastu direktno na svaku bubuljicu, a ne na celo lice. Ostavite da se suši oko 10 minuta, a onda je isperite hladnom vodom. Ovo sredstvo na odličan način zatvara pore. Međutim, ako se vaša koža iziritira ili postane još masnija, prekinite upotrebu ovog tretmana. 

6. Ulje čajavca je zbog svojih fantastičnih svojstva poznato kao odlično sredstvo u borbi protiv gljivica, ali i kao antibakterijski biljni lek. Dokazano je da odlično deluje i protiv bubuljica, tako da ga umereno koristite u lečenju kože. 

7. Priuštite sebi detoks kupku u kadi, uz pomoć aromatičnog ulja lavande. Osim što će prijati vašem celokupnom telu, antibakterijska para će otvoriti pore na licu. 

8. Kokosovo ulje odlično čisti telo i hrani ga. Zato pomeštajte kokosovo ulje sa antibakterijskim uljima, kao što su lavanda i čajno drvo, koje će još više poboljšati efekte. Nanesite smesu na lice, ostavite nekoliko minuta da deluje i na kraju obišite pamučnom vatom. 

9. Redovno perite peškire i posteljinu, s obzirom da nagomilavanje bakterija može da dovede do još višeg širenja bubuljica, kaže Jennifer Young. Ako to ne uspe, pokušajte da koristite prirodan antibakterijski sprej (sastavljen od vode i antibakterijskih ulja, kao što je čajno drvo) tako što ćete svoju jastučnicu redovno prskati ovim sredstvom, kako biste sprečili pojavu novih bubuljica. 

10. "Uzmite nekoliko svežih listića nane, sipajte ih u topao med i stavite na svoje lice", savetuje Sorina Groza, osnivač Beauty & Melody salona. Ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim lice isperite toplom vodom. 

11. Jagode su odličan prirodni izvor salicilne kiseline koja se nalazi u mnogim proizvodima za borbu protiv akni. Pomešajte tri do četiri jagode sa dve kašičice prirodnog jogurta, a zatim masku nanesite na lice, oko 10 munuta. Nakon toga, potrebno je da isperete lice toplom vodom. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija