Devedeste godine prošlog veka obeležip je trend veoma tankih obrva koje su bile veoma poželjne, ali sa pojavom manekenke Care Delevigne, čini se da se nekako sve promenilo....

Naime, nova engleska modeling zvezda uspela je da opčini sve svojom divljom lepotom, ali i prirodnim, gustim i pomalo neurednim obrvama, koje su odjednom postale da bivaju prava opsesija žena širom sveta.

(Jednostavan recept za guste obrve)

Da se prirodan look postepeno vraća u modu i broji sve više ima pobornika, dokazuju brojne make-up i kozmetičke metode koje su nastale sa ciljem da ulepšaju, oblikuju i obnove koren folikule dlake na obrvama.

Zato je važno obratiti pažnju na neke nepravilnosti koje nesvesno radimo i tako pogoršavamo stanje i izgled svojih obrva, koje nikako ne mogu da dobijaju podsticaj za rast....

Kako nam je otkrila kozmetičarka Sania Vucetaj, osim genetike, veoma je važno da na pravi način tretiramo svoje obrve. U suprotnom, one će se vremenom sve više tanjiti i izgubiti na gustini i obliku.

(Preporuka eksperta: 11 saveta za savršene obrve)

Kao glavni razlog stagniranja rasta Sania navodi da je uzrok prevelika upotreba krema, gelova i baza koje začepljavaju pore i otežavaju rast. 

Većina žena tretira obrve na isti način kao kožu lica, što je fatalna greška. Dlake na obrvama su mnogo mekše i nežnije, u odnosu na kosu i obrve, objašnjava Sanja i dodaje da njeni klijenti izbegavaju da apliciraju kremu za lice na obrve, i da su veoma brzo primetili odlične rezultate.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija