Iako vam deluje da je ovako savršeni ten vama nedostižan, savetujemo da isprobate trikove koje su nam otkrile poznate dame. I zapamtite 11 stvari koje nikad, ali baš nikad ne bi trebalo da priuštite svojoj koži.

Jess Hart

"Nikada svoje lice ne umivam vrućom vodom jer ona ubija sva njena prirodna ulja i samim tim isušuje kožu. Zato izaberite mlaku."

"Moja koža je dosta izjednačena tako da nije neophodno grubo čišćenje lica svaki dan. Micelarna voda je sasvim dovoljna."

"Peškir za lice uvek mora da bude od muslina, jer je muslin dosta mekši od uobičajeno grubih tkanina."

Elle MacPherson

instagram.com/superelixir

"Eliksir za moju kožu je definitivno "Alkalising greens" koji se koristi kao dodatak ishrani, a u sebi sadrži svo neophodno zeleno povrće, kao  i kiselinu limete koja je odlična za kožu."

"Mislim da je pogrešno baviti se negom kože samo spolja. Kreme i tretmani su veoma važni, ali ishrana je krucijalna."

Kourtney Kardashian

instagram.com/kourtneykardashian

"Nikada ne spavam sa šminkom, osim kada putujem avionom i znam da me paparaci očekuju da se pojavim na aerodromu. Ali inače, zaspati sa šminkom je veliko NE."

"Ne radim nikakve ozbiljne tretmane kiselinama i ostalom hemijom na licu. Razumem da je to nekome neophodno ali ja sam shvatila da mojoj koži to jednostavno ne prija."

"Proizvode za negu lica sam svela na minimum. Moram da napomenem da što manje koristite hemije, to je bolje za vašu kožu."

Laura Whitmore

instagram.com/hair_by_charlie

"Izbegavam maramice za čišćenje lica, jer smatram da one "vrše" posao samo delimično. Čak i kada sam na festivalu, koristim micelarnu vodu kako bih osvežila lice, dok ne dođem u priliku da se umijem."

"Nikada ne koristim nikakva abrazivna sredstva za piling. Ona skidaju površinski sloj prirodne masti, koji zapravo štiti vašu kožu."

"Nikada ne koristim tečni puder, nikada! On vam zatvara pore. Uvek je bolja zamena za to BB krema."