Čak i kada prođe nekoliko meseci, niste u potpunosti sigurni da vaša kremica čini sva ta čuda koja joj se pripisuju na ambalaži i u reklami. Zato su tu eksperti da istarže ovaj beauty departman i pomognu nam da izaberemo kvalitetan i funkcionalan proizvod.

Doktor Jessica Wiser, članica njujorške grupacije dermatologa izdvaja jednu od možda najvažnijih stavki kada je u pitanju koža oko očiju, a to je da postoje različite kombinacije ovog dela lica: sitne bore, neelastičnost, natečenost, tamni podočnjaci, te da su svi oni mahom genski preduslovljeni.

Zbog toga nikada ne bi trebalo da se orijentišete prema tome šta koristi vaša drugarica ili koleginica sa posla, bez obzira na to što ste istih godina i obe imate imate recimo problem sa masnom kožom.

Većina nas ima potpuno jedinstvenu kombinaciju kože u predelu oko očiju, a ovo su stavke na koje biste trebali da obratite pažnju ako koristite antirid.

Bez obzira na to koliko imate godina, krema koja neguje predeo oko očiju trebala bi se naći u vašoj kozmetičkoj torbici. Koža u ovom predelu je mnogo tanja i osetljivija od ostatka vašeg lica, ako ne i najosetljivija na čitavom telu. Zbog čega joj je neophodna posebna vrsta nege.

Za mladu kožu (od 20 d0 30 godina) nisu preporučljive teške kreme, već one sa nešto blažom teksturom koja će hidrirati ovo područje i uticati na samnjenje prvih zankova starenja. Njima se preporučuju kremice u vidu gel formule i hajlateri koji sadrže vitamin C.

Za one u tridesetim godinama savetuje se nešto intenzivnija nega, a to je antirid krema. Dakle, značajnija hidratacija i jača formula.

Važno je da znate i koji sastojci se nalaze u preparatu koji nameravate da kupite. Zato uvek čitajte deklaraciju na ambalaži.

Kofein će ulažiti nadutost podočnjaka, dok antioksidanti i peptidi potpomažu jačanje kože, smanjenje bora i utiču na smanjenost tamnih podočnjaka.

Hijaluronska kiselina takođe je jedan od važnih sastojaka antirida, ona najviše potpomaže hidriranost i elastičnost kože, ali utiče i na samo smanjene bora.

Retinol (ukoliko koža može da ga podnese, a da se ne iziritira, s obzirom da je dosta jak) stimuliše proizvodnju kolagena u ćelijama, čineći kožu čvrstom i zategnutom. Vitamin C uklanja tamnilo na podočnjacima.

foto: Profimedia

Naravno, svi ovi sastojci ne mogu vam pomoći ukoliko antirid ne koristite redovno, a to je svakoga dana pre nanošenja dnevne kreme i svake večeri pre spavanja.

Još jedna neizostavna stavka koje biste svakako morali biti svesni ako koristite antirid ili tek nameravete da kupite, a to je da kada nađete svoju kremicu sa čarobnom formulom, ne odustajete od nje, jer vam suze oči.

Ovo je nešto što se često dešava i u većini slučejava nema veze sa jačinom formule u samoj kremi ili gelu, što većna dama odmah pomisli, pa ubrzo potraži lajt varijantu.

Naime, uglavnom se radi o nepravilnom načinu nanošenja kreme. Ukoliko antirid namažete tik ispod oka, treptanjem ćete preneti nešto kreme u oko i tada će ono zasuziti.

Dakle, obratite pažnju kako nanosite kremu. Zbog čega je najbolje da to radite ispred ogledala.

Takođe, ne preterujte sa količinom, jer dolazi do istih pojava. Dok su osip, svrab ili crvenilo uglavnom znak da vaša krema sadrži neki od sintetčkih mirisa, koju se prejaki za osetljivu kožu u predelu oko očiju.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija