Uputstva

Priprema

1. Obavezno uradite piling celog tela, tako ćete ukloniti sve suve ili mrtve ćelije kože, a i preparat za samopotamnjivanje bolje će se upiti i biće efikasniji.

Uveče

1. Istuširajte se hladnijom vodom koristeći gel za tuširanje da biste sa sebe uklonili sve tragove mleka za telo, parfema i drugih proizvoda. Hladna voda ne isušuje kožu kao topla, zatvara pore i tako sprečava potencijalne iritacije.

2. Nanesite tanak sloj kreme na lice, laktove, kolena, stopala i šake ili bilo koje druge suve regije. Na taj način zaštitićete se od tamnijih fleka.

3. Kružnim pokretima nanosite proizvod za samopotamnjivanje. Tako ćete ga mnogo bolje utrljati u kožu, a i izbeći ćete efekat zebre, pogotovo po nogama i rukama.

4. Počnite od donjeg dela tela i boju nanosite ravnomerno koncentrišući se na regiju po regiju tela. To je jedini siguran način da nešto ne propustite.

5. Toniranje šaka i stopala radite vrlo pažljivo kako bi bili za ton tamniji od ostatka tela. Na gornji deo stopala nanesite samo onoliko boje koliko vam ostane od teniranja nogu. Što se šaka tiče, nakon samopotamnjivanja brzo ih operite, nanesite jednu kap proizvoda na nadlanicu i razmažite trljajući nadlanicu o nadlanicu. Boju ne stavljajte na šake. 

6. Nanesite laganu kremu za ruke između prstiju na rukama i nogama kako biste izbegli grube senke.

7. Ostanite neodeveni još desetak minuta da bi koža upila boju. Držite ruke i noge blago raširene kako se boja ne bi nakupila u prevojima.

8. Višak proizvoda uklonite mekanim peškirom tapkajući po koži.

Ujutru/posle samopotamnjivanja

1. Istuširajte se ujutru da biste uklonili tragove proizvoda za samopotamnjivanje.

- Telo blago istapkajte peškirom, nikako nemojte trljati.

2. Nanesite mleko za telo koncentrišući se opet na suvlje delove kao što su laktovi i kolena. Ovo će sprečiti njihovo dodatno potamnjivanje i zadržavanje boje onakvom kakvom je vidite.

3. Tuširajte se mlakom vodom. Vruća voda uticaće na to da vam se boja brže skine.

Pojačivači boje

1. Lice će izgubiti boju brže neko ostatak tela, zato nakon nekoliko dana pomešajte malo proizvoda za samopotamnjivanje sa noćnom kremom da biste održali balans boje između lica i tela.

2. Bronzer je vaš najbolji prijatelj jer će naglasiti delove tela koje želite, a i pojačaće boju tamo gde je počela da bledi. Nanosite ga velikom rastresitom četkom. 

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija