Ako biste pogledali fotografije ove devojke iz blizine i zagledali se pomislili biste da je reč o Audrey Hepburn, ili Vivien Leigh, ali se iza savršenih vintidž fotografija krije Annelies Maria Francine.

Sedamnaestogodišnjakinja iz Belgije, sa velikom maštom, kreativnošču i osećajem za estetiku, upustila se u jedan veliki projekat koji je u početku bio sama zabava.

(Babuške: Nova street style senzacija iz Rusije)

Iako je pretežno posvećena studijama istorije na univerzitetu Leuven, s obzirom da je godinama sanjala o svetu mode i lepote, Annelies je konačno rešila da otvori svoj Instagram profil kojim je uspela da skrene pažnju na svoj rad.

Upravo ova internet platforma joj je pomogla da zadovolji svoj strast za šminkom i modom, te smo na Instagramu imali priliku da vidimo fantastične fotografije na kojima se Annelies transformisala u poznate holivudske zvezde. U tome su joj pomogli savršeni vintidž komade i aksesoari, koje je upotpunila sa frizurom i šminkom. 

"Oduvek sam volela da koristim šminku i kosu kako bih transformisala sebe u druge ljude, kao i junake iz kultnih filmova", rekla je Annelies i dodala: "Pre godinu dana, skratila sam kosu i promenila frizuru u popularnu pixie, i tada su ljudi počeli da mi govore da ličim na Audrey Hepburn. Iako mi stari Holivud nikada nije bio preterano blizak, kada sam pogledala kultnu glumicu, zaljubila se u njenu eleganciju, i taj poseban glamur  bezvremenu modu koja nikada ne prolazi!"

(Didi Stone: Francuskinja čije hairstyle transformacije obožavamo)

Iako Francine još uvek nema nijedan make-up tutorijal, ona planira da pokrene Youtube kanal na kome će pokazivati kako da postignete vintidž look, po uzoru na nekadašnje velike zvezde.

Do tada, možete uživati u njenim neverovatnim fotografijama.....

Kao što je i sama otkrila, Annelies obožava Audrey Hepburn, te je sa uživanjem rešila da se tranformiše u njenu ulogu iz filma "Funny Face" iz 1950. godine. 

Još jedan ljubavni film sa lepom Audrey se našao na repertoaru sedamnaestogodišnje Belgijanke. Reč je o ulozi Ariane, iz jednog od najlepših filmova- "Love in the Afternoon", a sličnost između Audrey i Annelies je neverovatna.

Annelies je uspela da postigne savršen vintidž look iz filma "Funny Face", zahvaljujući odličnoj šminki, ali i haljini i rukavicama koje su kupljene na prodajnom internet sajtu Etsy, šeširu u second hand radnji i salonkama na Amazonu.

Prva transformacija Vivien Leigh je bila uloga Sare O' Hara iz filma "Gone with the Wind", a upravo ovaj look je oduševio ljude širom sveta koji imaju samo reči hvale...

U skladu sa ovim klasičnim filmovima i kultnim ličnostima, Annelies je rešila da nam prikaže i viktorijanski stil. I jednako je odlična i u ovim izazovima!

PageBreak

Nakon što je skupila veliki broj fanova, ova devojka je rešila da se oproba u ulozi Daisy Buchanan iz filma "The Great Gatsby". Smatramo da je velika sličnost, više nego očigledna....

A onda je došla na red tranformacija iz filma "Pride and Prejudice". Suptilan make-up i prirodno razbarušena kosa su sedamnaestogodišnju devojku pretvorili u Elizabeth Bennet koju je u filmu glumila Keira Knightley.

Nakon filma, došao je na red i istorijski roman Devojka sa bisernom minđušom, a Belgijanka je savršeno iskopirala look sa portreta koji je naslikao holandski slikar Johanes Vermer, 1665. godine.

Kako bi pokazala da se odlično snalazi sa kopiranjem apsolutnog svakog looka, Annelies je rešila da se transformiše u Snežanu. I odlično se snašla u tome!

A onda je rešila da se vrati u prošlost, odnosno 1920. godine dvadesetog veka i iskopira flaper devojke koje su bile prepoznatljive po očima uokvirenim kajalom i crvenim ustima.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija