Kada su šminka i frizura u pitanju, trenutno je jedino pravilo da - nema pravila. To ne znači da je vaš izgled treba da bude proizvodan, to samo znači da nije precizan i upeglan. Trebalo bi da izgledate nemarno, ali se vrlo jasno i precizno zna kako se taj “nered” pravi, kako može da izgleda jako dobro i da bude postojan tokom celog dana. Lepa vest je da će vam od “alata” u 80 odsto slučajeva biti potrebni samo prsti koji su i idealni jer zagrevaju proizvode koji se potom mnogo lakše nanose i razmazuju.

Lip stain

Da, to znači u pravom smislu reči - fleka! Na usnama bi trebalo da imate samo trag boje koji izgleda kao da ste upravo skinuli ruž. To ćete napraviti na sledeći način - prvo se osigurajte da su vam usne dovonljno hidirane da se boja ne bi bila neravnomerna, a potom domalim prstom napravite nekoliko kružnih pokreta po površini karmina (tako ćete uzeti više proizvoda nego tapkanjem). Tu boju počnite da tapkate po usnama počevši od sredine donje, na ivicama ne bi trebalo da bude boje uopšte.  

Sjaj na očima 

Ako izlazite na neki ludi party možete na oči staviti i ovakve šljokice koje ćete za kožu kapka zalepiti lepokom za trepavice. Ako niste pristalica ludorija na očima, uzmite malo masnje kreme i natapkajte preko senke za oči koje ste naneli kao i uobičajeno. Razmazaće se, ali taman koliko treba.

Vetar u kosi

Ako je kosa više od pola izgleda (a jeste), onda će vas ovaj način stilizovanja izuzetno obradovati jer je izuzetno brz i što je kosa nemarnija to je bolje. Ako ne stavite nikakav proizvod na nju posle pranja, biće previše svilenkasta i samo će pasti pored lica.

Zato, dok vam je kosa još mokra, u nju ugužvajte dosta pene ili proizvoda specijalno namenjenog za pojačavanje teksture dlake. Kosu osušite držeći glavu naopako, tako ćete dobiti još veći volumen. Sada, kada ste na sva načina povećali obim svoje kose, posvetite se njenom blagom kroćenju. Samo je jednom šnalicom sklonite sa lica ili ovlaš vežite gumicom. Tako vam neće smetati tokom dana, a opet će zadržati onaj nemarni, razbarušeni izgled. 

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija