Da li su UV zraci na lampi opasni?

Tokom manikira gel tehnikom ruka se stavlja u lampu sa uv zracima i po nekoliko puta, ali tek na par minuta, tako da izloženost bilo kakvoj opasnosti nije velika. Međutim,  ako ste ovu vrstu manikira počeli da prakitikujete rano, pre dvaedesetih, pa i u dvadesetim i tridesetim godinama, a ova tehnika je godinama na listi vaših beauty tretmana, onda zaista postoji razlog za strah. Tvrdi Dr. Heidi Waldorf, direktorka lasersog odeljenja kozmetičko deramtološke klinike u Njujorku.

Naime, u Americi je registrovano dva slučaja raka kože koja su povezana sa redovnom upotrebom uv lampe.

Da biste izbegli svaki mogući rizik, Waldorfova savetuje da pri svakom tretmanu, ruke namažete kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom od uv zraka.

Isušeni, lomljivi nokti skloni krzanju

O da, ne samo jedna od gore navedenih stavki, već vrlo verovatno sve u paketu, ono su što će se dogoditi vašim noktima nakon česte upotrebe gel tehnike.

I to je krajnje oćekivano, jer sam proces skidanja gela nije ni malo naivan i sasvim je logično da šteti noktima, bilo da je u pitanju turpijanje gela ili aceton koji skida ovu hemikaliju bukvalno zapačenu na vašim noktima, a ona to zaista jeste.

Oštećenje je neminovno, ali ukoliko gel tehniku ne koristite učestalo, te negujete i hranite svoje nokte kremicima i vitaminskim uljima, onda ne spadate u ovu grupu dama koje su površinu svojih noktiju oštetile možda čak i nepovratno.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija