Poruka je: sveže, sofisticirano i nežno. I ovog proleća fokus je na koži koja izgleda zdravo, francuski chic ‒ nešto nalik efortless glamu uz dah luksuza. Modeli Alberte Feretti sa revije iz Milana odličan su primer za dobro urađenu strobing tehniku. Strobing kao pojam nije novost ‒ reč je reinkarnacija termina highlight.

Dodir svetla na vrhu jagodica, gornje usne i nosa, a za svež pogled i na unutrašnjosti oka i regiji ispod obrve. Ideja je neutralnim tonovima minimalno i prirodno osenčiti oči i lice, a proizvodima za posvetljivanje raditi na jedrom izgledu.

Za postizanje „idealnog platna“, pomešajte puder sa malo iluminatora ili hidratantne kreme. Zrelijoj koži preporučujemo proizvode kremaste i penaste teksture koji će nadoknaditi nedostatak jedrosti.

Imajte u vidu da oni najbolje postižu prirodan efekat, jedina mana im je što nisu dovoljno postojani. Izgled ćete upotpuniti rumenilima u pastelnim breskvastim i ružičastim tonovima.

Za što prirodniji rezultat, inverzna metoda je odlična. Prvo nanesite highlighter , a potom „višak sjaja“ umirite nežnim rumenilom.

Pažljivo sa mešanjem krem i proizvoda u kamenoj teksturi, da vam se na prelazima ne bi stvorile fleke. Na Nedeljama mode ovaj trend ispratile su i svetske kuće Elie Saab, Galliano, Isabel Marant, Chica Luald... a i nama se baš dopada ovaj damski pogled na svet.

Tekst: Dijana Golubović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija