Grafički dizajn

Ništa od šminke ne dozvoljava make up artistima da se toliko razigraju kao ajlajner. Šarenilo boja i oblika dočekuje nas svake sezone. Ovih meseci sve što se bude nosilo na očima, svakako neće biti diskretno, a za to su se pobrinuli Tayama, Fendi, Julien David, Jeremy Scott i Aganovich. 

Super savet: Ko god da je pokušao da izvuče klasičan ajlajner, a kamoli neki od ovih zanimljivih oblika, zna koliko je to teško. Greške su neminovne, ali ćete ih se najlakše rešiti tako što ćete sve viškove ukloniti štapićem za uši koji je umočen u micelarnu vodu. Ako vam je potrebna veća preciznost, pogotovo ako je reč o liniji, umočite čistu kosu četkicu za ajlajner u sredstvo za skidanje šminke i samo „podvucite“. 

Cividini, foto: Imaxtree

Trepavice

Duge, izvučene, tanke trepavice jesu ono što su Daks, Marni i N 21 hteli da vide na svojim modelima. Volumen je ovog proleća izgubio trku sa dužinom. Ono što bi trebalo da postignete jeste lutkasti efekat, tj. koliko su trepavice izvučene na gornjem kapku, toliko bi trebalo da budu i na donjem.

Super savet: Uzmite maskaru za produžavanje trepavica i počnite da izvlačite dlačice od samog korena, neka vam na pameti bude pokret koji se koristi pri feniranju kose. 

Thomas Tait, foto: Imaxtree

Ostale beauty trendove pogledajte na sledećoj strani >>>

PageBreak

Plavo

Izgleda da plava boja ima devet života − svake zime nestaje, ali se na proleća ponovo pojavljuje i to na očima, noktima i kosi.

Šminkeri trenutno favorizuju svetlu, drečavu nijansu najbližu tirkiznoj i  predlažu da je nosite vrlo upadljivo. Mi dodajemo − ako želite da izgledate moderno i transgresivno nemojte je kombinovati sa drugim bojama, a možete čak da izbegnete i maskaru.   

Chanel, foto: Imaxtree

Razdeljak

Ako biste pregledali sve revije iz najveća četiri modna centra, više od trećine modela ima frizuru sa razdeljkom tačno po sredini glave. Razdeljak sa strane može da ode na zaslužen odmor, tako makar savetuju John Richmond, Givenchy, Burberry, Balenciaga i mnogi drugi. 

John Richmond, foto: Imaxtree

Super savet: Uskim češljem sa gustim zupcima napravite precizan centralni razdeljak tako što ćete češalj okrenuti normalno u odnosu na čelo i povući samo jedan potez ka temenu. Dlačice koje štrče u visinu  ukrotićete ako kosu ovlaš isprskate lakom i njim brzo zahladite. 

Pletenice

Za razliku od prethodih sezona, ove godine pletenice su dosta utegnutije. Na pameti ne bi trebalo da vam bude reč „romantično“, već „uredno“. Takođe, pletenica bez riblje kosti u vrhu neće vam ništa značiti, što uopšte nije loše, jer tako bolje prianja i nema šanse da se resplete.

Alfaro, foto: Imaxtree

Super savet: Da biste dobili ovakvu preciznost, kosu dobro navlažite gelom, pramenove razdvojite gustim češljem i pletite. 

PageBreak

Usamljeni jahači

Za ove primere ne možemo da kažemo da su trend, jer su se pojavili samo na po jednoj reviji, ali su svakako skrenuli puno pogleda i izazvali mnoge diskusije u beauty svetu.

Najveći zemljotres svakako su zlatne usne na Prada reviji koje je napravila Pat McGrath svojim čuvenim pigmentom Gold 001.

Cushine et Ochs, foto: Imaxtree 

BCBG, foto: Imaxtree 

Crvene usne

Verovatno se pitate da li je ovaj trend ikada i prolazio. Nije i ne treba! Jedino što se menja jesu nijanse i teksture, a Laura Biagiotti, Jason Wu, Hussein Chalayan, Celine i Acne diktiraju da to trenutno bude vatrena, jarkocrvena i mat tekstura.

Ostatak lica dosta je sveden, čak i nenašminkan. Ono što će biti divni kontrast crvenom mat ružu jeste bledo lice i sjaj kože na slepoočnicama i vrhu nosa koji se lako dobija hajlajterima.  

Laura Biagiotti, foto: Imaxtree 

Super savet: Mat tekstura ume poprilično da isuši usne, zato na njih stavite malo balzama. Natapkajte ga samo po sredini. Ako ga stavite i po ivicama, ruž neće izgledati mikroskopski precizno i razlivaće se. 

Jason Wu, foto: Imaxtree 

Dečačka frizura

James Dean, Wade Cry-Baby Walker, Elvis i Johnny Bravo poslužili su kao inspiracija na revijama Cavalli, Thakoon, Blumarine i J Mendel. Ako ne možete da ih pobedite, a vi i nemojte. Najbolje je da uhvatite podruku nekog sličnog gore pomenutim macanima, i prošetate svoju novu frizuru. Vama će svakako bolje stajati. 

Celine, foto: Imaxtree

Super savet: Na kosu pre pravljenja frizure stavite dosta pene, fokusirajući se pri tom na celu regiju šiški. Isfenirajte ih ka gore da biste dobili na visini, dok će pena dodati i neophodnu teksturu. Potom ih oblikujte gelom, i na kraju sve fiksirajte lakom za kosu. 

Roberto Cavalli, foto: Imaxtree 

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija