U saradnji sa Covergirl, ekipa iza sajta Huffington Post je pitala grupu žena koje su hrabro zakoračile u šestu deceniju, a izgledaju zdravo, sveže i prelepo o dnevnim beauty navikama.

Od pozitivnog stava, do navike da što više vremena provode u prirodi, ove dame su dokaz da su godine samo broj i ništa više.

Pročitajte savete uspešnih žena koje imaju preko pedeset godina:

# Trudim se da vodim računa kako o telu tako i o psihi. Trčim, idem na jogu i pešačim najmanje tri kilometra dnevno. Na pešačenje gledam kao na vrstu vežbi, osim toga to je neka vrsta meditacije - poručuje Ena Cratsenburg, direktorka potrošačkog sektora u Intrexon Corporation.

# Moje oružje u borbi protiv starenja su vežbe. Svakodnevno vežbam već punih šest godina. Radim vežbe istezanja, pokretljivosti i oblikovanja. Kada sam počela da vežbam nisam marila da li ću da smršam ili izgradim mišićnu masu već da li ću moći da nosim omiljene stvari i izgledam u njima samouvereno- kaže Mary Poland, koja je u odboru direktora u San Francisco Opera Guild.

#Ne mogu da kažem za sebe da sam neko ko vežba u klasičnom smislu. Moj dnevni raspored je toliko gust da ne stižem da idem u teretanu, ali nikad ne propuštam da nekoliko puta na dan prošetam psa u parku. Priroda me opušta. Moja meditacija se sastoji u posmatranju ptičica i drugih životinja - Elizabeth Birka-White, University of California Press Foundation.

#Tajna mog mladalačkog izgleda leži u tome što redovno isprobavam sve stvari iz ormana. Izdvajam one komade koji mi najbolje stoje i u kojima se osećam lepo. Osim toga, trudim se da se što više smejem i naravno da budem u ljubavnoj vezi koja me ispunjava i motiviše - rekla je Karen Giblin, direktorka, Red Hot Mamas.

# Jako vodim računa o zdravlju. Vežbam i hranim se zdravo. Izbegavam gazirana pića, šećer i obrađenu hranu. Moj dnevni meni se sastoji iz svežeg voća, povrća i ribe - savetuje Sue Andersen-Berger, D.M.D., Orthodontist.

# Osim što je neophodno da gajite zdrave navike, jedete voće i povrće, vežbate i koristite kremice pred spavanje. Najbitnije da budete pozitivne i da na probleme gledate kao na izazove, a ne prepreke - rekla je Pamela Stefan, iz UCSF Benioff Children's Hospital Oakland.

# Svako jutro vežbam na ergometru dok čitam poslednji bestseler. Pošto nemam vremena za gubljenje, obično stavim masku za lice i kosu dom to radim. To je moj jutarnji ritual koji mi pomaže da se ceo dan osećam lepo i sveže - Sandra Farris, San Francisco Opera Ball 2016.

# Držim se parole da je fizička lepota samo refleksija unutrašnje lepote. Dan počinjem laganim vežbama i meditacijom. Moj savet svim ženam je da vole sebe, jedu zdravo, piju dosta vode i drže do svog stava - poruka je Jennifer Snowdon, HD Makeup Artist.

# Trudim se da što više vremena provedem u prirodi, družim se sa komšijama, posmatram životinje i uživam u malim stvarima - Joan Cannon, UCSF Benioff Children's Hospital Oakland.

# Ne zaboravite na disanje. Disanjem možete da odagnate stres koji je svuda oko nas. Dišite polako i ne zadržavajte dah - rekla je  Cynthia Schreuder, CEO, CLS Printing Company, Inc.

#Priznajem da je kofein moja formula za mladalački izgled. Koristim kremu sa kofeinom koji umanjuju podočnjake. Za telo koristim piling koji sadrži kofein, i naravno pijem kafu i čaj koji mi pomažu da uvek budem nasmejana -poručuje Carla Cossette Zuber, Event Planner.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija