Pored visoko kvalitetnih kreacija, raskošnih haljina od svile koje su padale u slojevima i eteričnih modela koji su nas vratili daleko u prošlost ali i preselili na neka druga podneblja, Nedelja visoke mode u Parizu nam je predstavila i nekoliko efektnih beauty izdanja koji će uticati sigurno na postojeće beauty trendove...

(Street style: Kada se ulice Pariza pretvore u modnu pistu)

Predstavljamo vam najlepše beauty trendove koji su osvojili pariske modne piste:

Šminka sa uljanim elementima

Na Versace reviji, oštro osenčeni i konturisani kapci su dobili dozu seksipila zahvajući masnoj metalik crnoj boji, koja je stvorila efekat dramatičnih mačjih očiju. Rezultat ove kombinacije make-up proizvoda su grube ivice očiji i produbljeni pogled. 

Foto: Profimedia

Novi vatrenocrveni karmin

Diorovi modeli su nam predstavili novi ugao gledanja na crveni karmin: dok su neki modeli nosili crni ajlajner i nude usne, deo modela je imaju našminkane usne u vatrenocrvenoj boji. Crvena boja koja u sebi sadrži pigmente višnje i vatrene narandžaste je defintivino, pored fantastičnih kreacija, osvojila našu pažnju. 

Foto: Instagram / Dior

Traka za glavu

Osim što je pokazao seksipilan deo biste, Giambattista Valli je želeo da nam pokaže pravu ženstvenost na sceni. Njegovi modeli su imali skupljenu kosu u konjski rep koji se završavao tankim crnim trakama oko glave. U pravom pariskom stilu, pogled na ove modele nas je asocirao na neku vrstu oreola, koji je krasio manekenke na sceni.

Foto: Profimedia

Grafički elementi

Chanel je ponovo predstavio sasvim drugačiju estetiku, kada je reč o šminki. Klasičan crni ajlajner koji ističe uglove očiju, zamenjen je predimenzioniranim linijama koje izgledaju kao pravo vajarsko remek-delo. Pored neobične šminke Chanelovu reviju su obeležile punđe u obliku danskog peciva ili kroasana, valjkastog oblika.

Foto: Profimedia

Efekatan make-up

Ovaj eobičan beauty look je defitnitivno bio najzapaženiji na Pariskoj nedelji mode. Reč je o reviji koja je bila inspirisana glam rock izdanjem, od Bowijevog načina šminkanja očiju koje su posute sitnim iskricama do usana koje su prekrivene raznim bojama. Kada bismo ovu tehniku primenili u realnosti, defitnitivno bismo vam savetovali da se fokusirate na ljubičasti karmin sa šljokicama.

Foto: Instagram / maisonmargiela

Zlatni ukras za glavu u obliku zmije

Zaboravite na krune i trake sa cvećem, jer nam se ove godine vraćaju u trend metalni ukasi za glavu koji su obmotani oko glave... Valentino nam je ovim potezom rekao da kruna ove godine definitivno treba da se nađe na našim glavama! Ove zlatne tijare u obliku zmija su fantastičneee!

Foto: Instagram / maisonvalentino

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija