Dosta žena olako doživljava lak za nokte dopuštajući sebi da bude iskrzan i neravnomerno namazan, a ne shvataju da je lepo namazan lak na urednim noktima ukras poput kakvog lepog prstena. Ove zime, aktuelni su mekši i topliji tonovi koji neće privlačiti mnogo pažnje. Оsim boje, povedite računa i o teksturi:

SEDEF – Ova tekstura ne oprašta nijednu grešku na noktima. Ako imate pukotine, ragade, neravnine ili previsoke zanoktice, sedef će ih naglasiti. Zato bi vaš dobar saveznik trebalo da bude turpija za poliranje kojom ćete pre lakiranja ukloniti nepravilnosti. ELLE preporučuje: bledoroze i boju bele kafe.

KREM – Lak koji potpuno prekriva nokatnu ploču već godinama ne izlazi iz mode. Važno je samo da obratite pažnju kako se nijansa koja vam se dopada slaže sa bojom kože šake. Jako svetle boje (kreč bela, na primer), bolje izgledaju na dugim nokatnim pločama i kratkim noktima, dok je sa tamnijim obrnut slučaj. ELLE preporučuje: boju mesa i taupe.

PROIZIRNI – Reč je o full-proof teksturi koja će vam, čak i ako vas estetika mnogo ne zanima, makar zaštiti nokatnu ploču. Ovi lakovi mogu biti blago tonirani, te prilikom lakiranja pazite da se ne vide potezi četkom. ELLE preporučuje: boju slonovače i boju opala.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Šta će se tokom hladnih, snežnih meseci nositi na vrhovima prstiju?