Susan Ciminelli, kozmetičar, holistički guru i žena koja je zadužena za negu lica Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington i Kate Moss, ovog puta deli savete za sjajan i mladalački izgled kože i ukupno telesno zdravlje.

#Izbegavajte prerađenu  hranu

Sva prerađena hrana može da izazove upale u telu, što dovodi do raznih procesa u organizmu i pojavu crvenila, atritisa, fibromijalgije, žučnog kamenca ili sivkasto bele boje očiju, kao i najvećeg neprijatelja žena- celulita, kaže Susan. Kada sarađuje sa klijentima, prvo što od njih zahteva je kompletna promena ishrane, koja se zasniva na zdravim namirnicama koje povoljno deluju po kožu. Namirnice bogate vlaknima su od suštinskog značaja za zdravu i lepu kožu. Jabuke, šljive i morske alge odlično deluju protiv upala i bore se protiv crvenila i bubuljica, kaže Susan. 

#Tretman refleksologije

Susan preporučuje duboko čišćenje pora, hidratantnu masku za lice i refleksološki tretman za stopala koje treba da uvedete u svoju beauty rutinu. Po mom mišljenju, refleksiologija je od suštinskog značaja za zdravo telo i dobru kožu. Dnevni tretman stopala zaista poboljšava opšte zdravlje i naravno doprinosi blistavoj koži.

#Duplo čišćenje lica

Uveče obavezno koristim dva različita sredstva za čišenje uveče, a samo jedno ujutru. Detaljno čišćenje podrazumeva da kožu ispirate toplom vodom, a završite sa hladnom. Takođe, važno je da lice nežnim potezima osušite peškirom.

#Redovno menjajte jastučnicu

Vaša koža treba da bude nahranjena i duboko hidrirana tokom noći. S obzirom da tokom noći imate dosta sastojaka na licu, jastučnicu bi trebalo da menjate na svakih nekoliko dana.

#Izbegavajte hidratante kreme u boji

Susan ne savetuje korišćenje krema u boji. Mislim da koža asorbuje pigmente, što nije dobro za vaše telo. Jetra ima doboljno problema kada pokušava da neutrališe toksine koje udišete i konzumirate svakodnevno, tako da je ne treba dodatno opterećivati ovim sredstvom. 

#Koristite začinsko bilje

Kako biste se oslobodili bubuljica i brzo očistili vaše lice, Susan preporučuje da ga prvo temeljno očistite, a zatim naparite vodom u koju prethodno dodate ruzmarin, majčinu dušicu i origano. Nakon nekoliko minuta, upotrebite tufer i nežno pređite preko lica i uklonićete sve nečistoće. Nakon toga na lice aplicirajte dobar antiseptični toner ili morsku vodu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija