Jasno je da velike holivudske zvezde imaju čitav tim eksperata koji brinu o njihovoj lepoti, negovanosti i zdravlju. Ipak, i ovi stručnjaci nisu 24h uz poznate zvezde već mahom su tu kraj njih tek tokom važnih događaja, te budite sigurni u to da su ove dame određene beauty rutine same naučile. 

(Beauty lessons: Jessica Alba otkriva najbolje savete za negu lepote)

Od čišćenja lica, šminkanja i pravljenja frizure, nema dame iz sveta poznatih koja nije ovladala glavnim trikovima ulepšavanja! Zato vam predstavljamo neke od njih, koji će vam sigurno poslužiti...

Miranda Kerr

Uprkos tome što ima sedam miliona pratilaca, ova australijska lepotica ima jednostavnu beauty rutinu koja održava njenu lepotu sjajnom. 

Usta: Nakon dugog dana, stavljanje crvenog karmina (ne narandžastog ili crvenog sa plavim podtonom) me čini da se osećam lepšom i spremnom za izlazak, kaže Miranda.

Ten: Pre nego što stavi šminku, lepa manekenka sređuje svoj ten sa pilingom koji uklanja mrtve ćelije kože. Obično ga ostavim da deluje oko 5 minuta, kako bi moja koža bila sjajna i meka, kaže Miranda.

Vedrina: Kako biste se napunili dobrom energijom, pred neki važni događaj ili večernji izlazak, joga bhakti će vam pomoći u tome. Meditirajte, uradite stoj na rukama i dobro se istegnite

Kosa: Njena formula za lepe razbarušene krajeve se krije u maloj masaži glave,šamponu za suvo pranje kose i laganim uvijanjem krajeva sa presom za kosu koji će joj dati volumen. 

Joan Smalls

Ovaj supermodeli izgleda fantastično na modnoj pisti, ali kada je u pitanju sređivanje sebe, sve što joj treba su smokey eyes i neverovatan par štikli. 

Muzika: Kako bi osnažila sebe, posebno u teretani Joan obožava da vežba uz pesme Rihanne ili Drakea. 

Šminka: Joan je pomogla u razvoju Estée Lauder's pure color karmina. Njen izbor predstavljaju: ljubičasta boja (Shameless Violet), kremasta bogata nijansa šljive koja je postala modni favorit. Zatim, ona upotpunjuje izgled sa ajlajnerom, dodajući malo crne linije. 

Recept za oporavak:  Nakon izlaska, Smalls ishrana uključuje sok od lubenice, čizburger i dosta vode. 

Jessica Alba

Glumica koja se pojavila na Forbsoboj listi i koja je lansirala beauty liniju Honest Beauty je poznata po dobroj i jednostavnoj nezi lepote. Čak i da se šminkate samo sa prstom, i dalje možete postići dobar make-up, za samo 10 minuta, rekla je ona.

Šminka: Volim da stavljam jarke boje na usta i malo ajlajnera na oči, kaže Jessica. Za malo jači i svečaniji make-up, Jess voli da našminka smokey eyes, jer je čini veoma seksi. 

Lice: Ako stavljam smokey eyes i crveni ruž, volim da moja koža ima mat strukturu, kaže Jess. Ali kada šminkam bronzani ten sa neutralnijom bojom usana, tada volim da mi ten bude malo sjajniji. 

Za savršen ten: Volim da koristim primer koji stavljam poslednji na lice, ispod dela nosa i na jagodice, rekla je Alba. Radi boljeg konturisanja, Alba koristi korektor ili podlogu koja je nekoliko nijansi tamnija, od prirodne boje tena, u puderastom obliku, kako bi se bolje stopio sa kožom lica. 

Dita Von Teese

Ova dama je poznata po jedinstvenom lookom, poput kraljice burleske. Ipak, za postizanje tog izgleda, Dita nije potrebno mnogo vremena. "Mogu da se spremim za pet minuta ili dva sata", kaže Von Teese.

Usta: Trik je da uradite nešto na sebi, što će vam garantovati odličan i svež izgled. Za mene, to je crven karmin, kaže Dita. Njen proces se sastoji od tri koraka: Prvo pravim liniju usana i stavljam olovku na usta poput baze, zatim stavljam karmin preko toga i na kraju dodajem sjaj samo na centar usana, tako da ne prelazi preko linije usana.

Kosa: Za pin-up talase, Dita koristi old school tehniku toplih viklera. "Koristim samo viklere male ili srednje veličine, što su manji, lokne će biti čvršće.". Kada se lokne naviju, na kosu nanosim sprej za kosu (Bed Head Materpiece) koji kosi daje divan miris i sjaj. 

Oči: Volim da istaknem oči, tamnim vodootpornim ajlajnerom, pre nego što počnem da stavljam podlogu za lice. Nekada sam stalno crtala liniju, sve dok nisam upotrebila trajnu šminku, kada sam imala 19 godina, kaže Dita. 

Katy Perry

Ekscentrična Katy je poznata kao dama koja voli boje i obožava da meša stilove- bilo da je reč o njenoj lila kosi i šarenim senkama. 

Miris: Katy obožava da stavi njen novi parfem, Mad Potion, pre nego što izađe napolje. Miris vanile i mošusa čini da se oseća tako zavodljivim, kao da mogu da privučem bilo kog muškarca. 

Obrve: Njen trenutni izgled obrva je inspirisan Fridom Kahlo i Evom Peron, što znači da Katy ima mega trepavice i obrve u obliku luka. Kako bi postigla lep izgled obrva, Katy ih popunjava sa CoverGirl Bombshell olovkom, na svakih 10 dana. 

Oči: Katy više voli da naglašava oči, u odnosu na usta. Njena tri osnovna kozmetička proizvoda su: maskara, bronzer i ruž koji može da koristi kao rumenilo i senku za oči. 

Koža: Kada joj koža treba hitan oporavak, Katy je oporavlja sa Caudile grožđanom vodom. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija