Ako biste se posvetili samo jednom delu lica i našminkali ga perfektno, brže biste završili posao i izgledali urednije. Zato, obratite pažnju...

Besprekoran ten

Prilikom nanošenja tena, zaista važi pravilo manje je više. Kada kažemo manje, to ne znači manje proizvoda, već tanji slojevi istih. Da bi ten bio perfekrtan i dalje je potrebno da nanesete prajmer, tečnu podlogu, korektor i kontur puder, ali to uradite u mnogo blažoj meri. Krajnji rezultat vidljivosti trebalo bi da bude 1+1+1+1=1, a ne 1+1+1+1=6.

Crveni ruž

Crveni ruž je kao mini suknja – može da izgleda najbolje ili najgore moguće, sredine nema. Zato mu se posvetite, a on će vam uzvratiti tako što će učiniti da vam zubi i ten izgledaju belje i čistije. Trik je u korišćenju dve olovke: tamnijom oivičite usne, a svetlijom popunite ostatak. Preko nanesite ruž četkicom radi veće preciznosti.

Duge, guste trepavice

Maskara je najprodavaniji komad šminke. To i ne čudi jer tamne trepavice ističu pogled i naglašavaju boju oka. Kada izvlačite trepavice, razmišljajte kao da ih fenirate. Četkicu zavucite duboko u koren, pa onda izvlačite naviše. Sačekajte da se prvi sloj delimično osuši, tj. postane blago lepljiv, pa onda nanesite drugi.

Smoky eyes

Tajna kod smoky eye tehnike nije toliko u senci, koliko u tamnom krejonu. Najbolje je kada se on nanese oko celog oka,  blago razmaže, a potom se prekonjega stavi tamna senka. Kremasta tekstura olovke za sebe će zalepiti senku, tako intenzivnu boju i učiniti make up dugotrajnijim. Isti krejon treba naneti i unutar oka, jednom pre, a drugi put posle nanošenja senke.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija