Odeća ne garantuje da ćete biti okarakterisani kao najbolje odevena dama, dama koja očarava svojim stilom. Setite se koliko puta ste primetili neku ženu u savršenoj haljini i killer sandalama dok vam nije pao pogled na pete i nokte te iste dame, kada ste uočili rane, zanoktice... već ste tu istu ženu zaboravili jer negovanoj ženi je dovoljna jednostavna i praktična odeća da zablista, a zapuštenoj ni Chanel neće pomoći.

Za svaku ženu je bitno da redovno vodi računa o celom svom telu, da ima uredno posečene nokte, sređene pete, čistu kosu. I toga je svestan veliki broj žena koje itekako izdvajaju ogromne sume novca za pedikir, manikir, frizera, dermatologa i kozmetičara.    

A nema žene koja nije opsednuta manikirom i koja ne želi da ima lepe, oblikovane nokte. Poslednji niz godina u svetu manikira trendovi idu od klasičnog frenča preko nude laka do ekstremnih gel manikir opcija koje često upropaste nokte.

Poslednji trend nam stiže iz Seula koji sve više postaje modna metropola koja parira glavnoj četvorci! Upravo u Seulu nedavno je završen Fashion week na kom smo uočili manikir koji je uradila jedna od najpoznatijih dama iz sveta korejskog manikira, Park Eun Kyung (33).

Park je vlasnica Unistella by E.K. Lab salona u kome pravi neobičan i atraktivan manikir koji je postao viralan na društvenim mrežama!

"Manikir koji ja radim zahteva malo ozbiljniju izradu ali je vrlo minimalističan i jednostavan."  

Na ideju za stakleni manikir je došla tako što je sanjala kako se nalazi na nekoj pustoj plaži, na kojoj je prilikom šetnje naišla na specifičnu školjku koja ima površinu nalik slomljenom staklu, sa sitnim prelivima u nijansama plave, zelene, ljubičaste..

Prvo je pokušala da dočara efekat stakla sa celofanom iz bombona koji je mogao da se aplicira na nokte, ali celofan je bio previše krut i grub. Onda se dosetila da ima kod kuće staklene tegle pune holografskih filmskih rolni. 

"Izrada ovakvog manikira je u poečtku trajala dosta dugo jer sam za svaki nokat morala prvo da isečem tu rolnu na sitne komadiće sa makazicama, posložim ih na samu površinu nokta a potom pređem sa gelom preko. Tako je bilo u početku, potom sam napravila stikere od tih rolni pa je sada dosta lakše."

Taj efekat stakla se upravo pravi od stikera koji sada mogu da se nađu i na nekim prodajnim sajtovima. Stikeri se apliciraju stvarajući efekat slomljenog stakla koji izgleda hiperrealistično, nadrealno. Ovaj manikir već je nekoliko korejskih i kineskih glumica probalo i oduševljeno podelilo sa fanovima na Instagramu...

Definitivno novi art-nail trend, te internetu, spremi se da budeš OBOREN!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija