Sve što treba da znate o micelarnoj vodi

foto: Profimedia

Micelarna voda je savršen proizvod koji čisti i neguje kožu lica. Zbog fantastičnih efekata, žene širom sveta su ga stavile na listu favorita must have proizvoda. Mi možemo samo da kažemo da ovaj proizvod zaista morate da probate!

Naziv micerlarna voda je izveden iz reči micele (engl. micelles), što označava sićušne okrugle molekule u vodi koji uklanjanju ulja i prljavštine koje su se nakupile na koži. Zapravo, te mikročestice savršeno skidaju šminku sa lica, čiste i toniraju kožu.

(Pravilno čišćenje lica za sve tipove kože)

Postoji više vrsta micelarne vode: za suvu, osetljivu, kombinovanu ili masnu kožu lica, kao i kožu sklonu bubuljicama i aknama. Baš zato, među mnoštvom njih, postoje nekomedogovane micelerne vode - što znači da neće izazivati začepljenje pora, zbog čega predstavljaju alternativu rukavicama, kaže dermatolog Dr Sam Bunting. Kao i kod svakog proizvoda za negu kože, treba da pronađete onaj koji je idealan za vašu kožu.

(Tri svakodnevna rituala za čišćenje lica)

Dok su ulja i melemi pogodni za večernju rutinu negovanja kože lica, zahvaljujući svojoj teksturi micelarna voda se može koristiti i za dnevnu i večernju negu. Mada ako nosite tešku i jaku šminku, pored micelarne trebalo bi da koristite regularni tonik, kako biste bili sigurni da je koža u potpunosti čista. Ako putujete i imate ograničen pristup vodi, micelarna voda je sjajna opcija, dodaje Bunting.

(5 jednostavnih pravila noćne nege lica)

Upotreba je kranje jednostavna. Tufer se natopi micelarnom vodom, i onda se pređe celo lice, sa fokusom na kritične tačke. Slobodno možete preći i vratni deo. Na kraju čišćenja, osetićete meko, čisto i baršunasto lice, bez sjaja koji se često javlja na T zoni. Proizvod se ne ispira.

Tekst priredila: Kristina Milošev


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin