Ženska narav je takva da najčešće želimo da isprobamo svaki proizvod koji će našu kožu učiniti sjajnom, čistom i savršenom.

Iako svakodnevno brojne žene na lice nanose hidratnu kremu i štite kožu SPF faktorom, nemali broj zaboravlja na veliku ulogu ishrane. Postoje namirnice poznate po svom sastavu punom antioksidansa, vitamina i ostalih hranjivih tvari koji su bitni u održavanju kože čistom.

Za vas smo pripremili tri ukusna smoothieja, prepuna hranjivih sastojaka, koji će vaš ten dovesti u red u vrlo kratkom roku.

Zeleni smoothie

Ovaj smoothie sadrži proteinsko mleko koje je odličan ekvivalent običnom mleku. Kod određenog broja ljudi mlečni proizvodi znaju da iritiraju kožu što rezultira crvenilom. Ovaj recept ne podrazumeva korištenje mlečnih proizvoda, već izvlači korisne sastojke iz kokosa i kelja/španaća.

Sastojci:

120 ml bademovog mleka

120 ml kokosove vode ili kokosova mleka

1 srednja kruška

Šaka listova kelja ili spanać

2 kašike proteinskog konopljinog praha

Pola čajne kašičice kokosovog ekstrakta

4 - 5 kockica leda

Smoothie od bobičastog voća

Bobičasto voće sadrži mnoge hranjive materije koje su izuzetno dobre za kožu. Ne samo da sadrže vitamin C koji je dobar za vaš ten, već pomaže u stvaranju kolagena koji je ključan za mladolik izgled. Kako biste napravili ovaj ukusan smoothie, pomešajte sledeće sastojke.

Sastojci:

250 ml hladne vode

Pola šake kelja ili spanaća

50 grama smrznutih jagoda

50 grama smrznutih malina

50 grama smrznutih borovnica

Smoothie sa zelenim čajem i jogurtom

Ovo je smoothie koji ujedinjuje sve korisne funkcije zelenog čaja, koji ima povoljan uticaj i na zdravlje i lepotu. Osim što pomaže u borbi protiv neželjenih bakterija, zeleni čaj je pun antioksidanasa koji su idealni u borbi protiv bora.

Sastojci:

250 ml zelenog čaja, pustite ga neka se ohladi i nemojte ga sladiti

250 ml jogurta

125 grama usitnjene mente

6- 7 kockica leda

1 čajna kašičica meda

2 srednje limete iscediti u smesu, pa promešajte

izvor: buro247.hr