Kada se o nezi kože, kozmetici ili bilo kojoj vrsti ulepšavanja radi, nema pravog i jedinog rešenja, niti tačne formule. Koža i kosa se obično mogu svrstati u određeni tip, ali je istina da je svaka koža različita i mogu joj odgovarati različite stvari. Baš iz tog razloga, neka opštevažeća pravila uzmite sa rezervom i nemojte ih se slepo pridržavati. Mi izdvajamo par.

Jutarnje čišćenje lica

Ako ste uveče dobro očistili kožu, pod tim podrazumevamo temeljno uklanjanje šminke i svih ostalih nečistoća, hidrirali je, ujutru nema potrebe dodatno je isušivati koristeći gelove za čišćenje lica. Krema je odavno upila, tako da će mlaka voda biti sasvim dovoljna i eventualno tonik, ukoliko ga koristite. Nakon toga stavite kremu i nastavite sa uobičajenim ritualom.

Tonik za lice

Ako je tonik za lice dobar, verovatno ćete videti neku promenu na svojoj koži kada ga koristite. Istina je, međutim, da ovaj korak nije neophodan ukoliko koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje (pod tim podrazumevamo ono koje je neagresivno i koje odgovara vašem tipu kože), i odgovarajuću kremu. Povremeno ili u slučaju eventualnih problema na koži, da, svakodnevno – ne morate koristiti tonike.

Maska za kosu jednom nedeljno

U zavisnosti od toga da li je vaša kosa suva, oštećena ili u nekom drugom stanju, najbolje je odrediti koliko često i koji tip proizvoda za negu kose ćete koristiti. Na pakovanjima većine maski za kosu piše da se koriste jednom nedeljno, ali to ne znači da ih morate tada koristiti. Veću promenu ćete primetiti ako kosu čuvate od oštećenja, zaboravite feniranja, prese i figaro, i koristite preparate za negu kao što su regeneratori i hranljiva ulja nakon svakog pranja. Samu masku slobodno možete koristiti onda kada vam se učini da je kosa suvlja nego obično. To može biti jednom nedeljno, ali i jednom u mesec dana.

Lak se maže u dva sloja

Bazni lak i završni lak nisu nužni, ali su vrlo korisni. Prvi sloj će pripremiti nokatnu ploču, zaštiti je od eventualnog bojenja, ukoliko se radi o tamnijem laku, dok će završni sloj učiniti da se lak brže osuši, zaštiti od krzanja, dati sjaj. Da li su vam između baš neophodna dva sloja? To zavisi samo i isključivo od samog laka. Ukoliko sa jednim slojem dobijete odgovarajuće pokrivanje, zadržite se na njemu. Drugi će samo učiniti da sveukupno imate deblji sloj na noktima i učiniće da vam se lak brže iskrza.

izvor: citymagazine.rs