Bez obzira na činjenicu da je i 21. vek nam doneo nove ikone stila i lepote, nekako ne možemo da prećutimo kako smo veliki fanovi i poklonici one lepote koju su oblikovale najveće ikone filma iz zlatne ere Holivuda! Jer i dan danas, svi žele da imaju lokne poput Rite Hayworth, pune usne Marilyn Monroe, dugačke, zavodljive trepavice Audrey Hepburn i mističan pogled Grete Garbo.

Da nije sve u lepotu (iako su ove žene bile prirodne lepotice, u to nema sumnje, niti diskusije!) dokazuju neobični i nesvakidašnji trikovi koji su dodatno pojačali njihovu lepotu.  

Marilyn Monroe

Da bi usne učinila punijim, poznata glumica i seks simbol pedesetih je insistirala kod šminkera da joj nanesu nekoliko različitih ruževa na usne i sjaj ne bi li postigli sjaj, punoću i teksturu koju je ona želela. Tako je ivice usana akcentovala ružem u tamnijoj nijansi crvene dok je srednji deo usana istakla svetlijim učinivši da joj usne izgledaju kao ombre, ali s crvenim tonovima!

Elizabeth Taylor

Shvativši koliko njenom tenu i obliku lica stoji Cleopatra look, Liz je praktikovala nakon legendarnog filma da se šminka u stilu slavne egipatske princeze: moćne obrve, savršeno osenčane konture lica, mačkasti izgled očiju. Ono što malo ljudi zna je činjenica da je Taylor depilirala stalno lice u želji da postigne što savršeniju kožu. I iako može mnogima da se učini čudnim i smešnim, depilacija lica uklanja sitne, baby dlake i prirodan je piling lica koji čini da koža posle depiliranja izgleda sveže i sjajnije.

Audrey Hepburn

Tajna Audreynih dugih trepavica? Nakon što bi stavila maskaru ljupka glumica je praktikovala vrh olovke da razdvoji i dodatno podigne svaku trepavicu pojedinačno! Potrebno je strpljenje i vreme, ali krajnji rezultat su najslavnije i najpoželjnije trepavice na svetu!

Carol Lombard

Nakon teške saobraćajne nesreće Carol je imala malu povredu nosa koja je uslovila da joj nos izgleda nakrivljen na levu stranu. Pre nego što bi stavljala puder Lombard je imala običaj da s tankom belom olovkom iscrta liniju na tom mestu, ubeđena da će na tajnačin njen nos izgledati pravo, a ne krivo.

Grace Kelly

Iako vlada neko mišljenje da je Kim Kardashian izmislila uscrtavanje kontura lica (OMG!) to naravno da nije istina. Žene su daleko pre rijaliti zvezde imale običaj da uokviruju svoje lice, a tome je posebno bila vična princeza od Monaka. Grace je stalni koristila rumenilo ne bi li istakla svoje jagodice i srcoliko lice. Svetlije rumenilo je koristila za ispod obraza, dok je tamnije stavljala iznad jagodica.

Vivien Leigh

Jedna od najlepših holivudskih glumica bila je uverena kako ima suviše tanke, male usne pa ih je konstantno iscrtavala olovkom prelazeći iznad linije usana ne bi li stvorila iluziju da su joj usne deblje, punije.

Marlene Dietrich

Nemačka glumica je posedovala nekoliko beauty trikova od kojih je najpoznatiji onaj da je uklonila šestice jer je bila ubeđena da će tako njene jagodice više doći do izražaja, što je da budemo realni i postigla.

Rita Hayworth

Zanosna crvenokosa čiji stil su obeležile raskošne, glam lokne je imala jedan trik. Pre nego što bi uvrtala kosu, Rita je nakon svakog pranja kosu trljala uljem (kokosovim). Pod peškirom je držala ulje 15 minuta da ga kosa upije, a onda ga je ispirala sa vrelom vodom i limunom.

Greta Garbo

Da bi joj oči izgledale mističnije, dramatičnije, Greta je ispod tamnije senke koju je koristila,  stavljala tanku liniju vazenilna na kapke, a imala je običaj da senku meša sa pekmezom i ugljemim pigmentom za bolji efekat.

Mae West

Slavna glumica iz tridesetih je imala običaj da se umiva kokosovim uljem svaki dan ne bi li zadržala mladolik izgled.

Ingrid Bergaman     

Neobična Ingrid je uvek važila za damu koja koristi minimalno od šminke. Zato je imala običaj da brije kosu na temenu ne bi li dobila šire čelo i bolje oblikovala kosu.

Sophia Loren

Slavna Italijanka se redovno pridržavala Mediteranske dijete što znači da je uvek na dohvat ruke imala maslinovo ulje koje je koristila za spremanje svakog jela, ali i u kozmetičke svrhe. Naime, redovno se kupala s vrelom vodom i mrvicom maslonovog ulja.