Kada sam pre neki dan došla na posao i isprskala lice aktivnim kiseonikom, koleginica Jelena Karakaš pitala me je: „A što to ne napišeš u rubrici Beauty notes?” Istina, to je prilika da odgovorim i na brojna pitanja čitateljki šta od kozmetičkih proizvoda da koriste kada su na poslu.

Ovo je naš izbor: 

Uvek nam je pri ruci gore pomenuti aktivni kiseonik. Odličan je germicid, baktericid, virucid i fungicid. Nekoliko puta dnevno prskamo lice, šake, ali i tastaturu i kompjuterski miš. Na radijatorima pored stolova imamo male keramičke humidore iz kojih stalno isparava voda, kako nam se koža ne bi sušila od prejake centralne klime. Pošto smo različitih godišta (1993 - 1972), a i koža nam je različitog tipa, potrebna nam je jedna krema kojom će svi biti zadovoljni i kojom će moći da namažu lice, šake, ali i suve delove tela (podlaktice i potkolenice) po potrebi. Nivea Soft uvek je mudro rešenje, pogotovo ona u tubi, jer se na taj način prstima ne kontaminira sadržaj, pa svi možemo da koristimo istu.

ELLE redakcija poznata je po tome što tu neko stalno lakira nokte (često su nam za tu svrhu gosti i članovi ostalih redakcija izdavačke kuće). L'Oréal Paris Color Riche savršen je jer je najčešće potreban samo jedan sloj i brzo se suši, što su u žurbi (u kojoj smo stalno) najvažniji kvaliteti jednog laka. Uljem za kosu često natapamo krajeve, tj. donju polovinu vlasi, a osim što lepo miriše, odlično ih hrani. Kod ovog poslednjeg, jedini izuzetak je Mario, grafički urednik, jer to ne želi, kao i Nenad, iz očiglednih razloga.    

To smo mi:

Na posao često dolazimo nenašminkane ili se šminkamo u prevozu/liftu/za kancelarijskim stolom (osim Jasmine, urednice kulture, koja po dogovoru dolazi na posao u podne te je uvek čila, odmorna i sređena).

Gotovo nikada se ne feniramo/peglamo/kovrdžamo kosu – jedino je važno da ona uvek bude čista (osim Jelene Karakaš, urednice tema, koja kod kuće nema ni šampon jer na svaka četiri dana ide kod frizera).

Svaka žena ima svoj signature parfem i nikada ga ne menja (osim Brane, beauty urednice, koja ih ima preko 40 i teško se odlučuje koji da nanese).

Svi imamo otpor prema šišanju, a Ivana, art direktorka čak se šiša sama (izuzetak je Milan, asistent modnog urednika, čije šišanje košta više nego mesečni račun Infostana).

U ELLE redakciji uvek imamo: Nivea Soft univerzalna krema, 499 din, Matrix Oil Wonders Amazonian Murumuru ulje za negu kose, 2.300 din, L'Oréal Paris Color Riche lak za nokte, 449 din i VivaSter, aktivni kiseonik 404 din.

Tekst: Branislava Kostić