Ne postoji žena na svetu koja ne želi da svakodnevno izgleda prelepo, negovano i privlačno.

To je uslovilo da svako jutro provedemo po nekoliko sati ispred ogledala doterujući do maksimuma svoj izgled. Među najlepšim ženama na svetu su svakako Francuskinje. I nije da mislimo kako je ostatku ženske populacije nešto fali, naprotiv, latino dame, Ruskinje, Skandinavke, devojke iz Srbije, su divne, ali there is something about French woman, i to niko ne može da ospori.

Pogotovo ako znamo da Francuskinje najmanje od svih ostalih dama koriste bilo kakve kozmetičke preparate (bar nas one u to ubeđuju). Zato smo odlučili da vam prenesemo nekoliko njihovih glavnih beauty rituala koji će čudotvorno delovati po vaš izgled.

Just like magic!   

Koristite masku svake nedelje

Nije tajna da su Francusknje lenje. To su nam potvrdile u nekoliko dosadašnjih analiza. Za razliku od Japanki, pa i velikog broja ostalih Evropljanki, Parižanke i ostale njihove sunarodnice izbegavaju da koriste po nekoliko krema i drugih preparata za lice, već svoje lice mahom hidriraju i neguju uz pomoć maski za lice. A nema boljeg  i bržeg načina da očistite svoje lice i pružite mu priliku da zablista i izgleda mladoliko, mekano i negovano!   Takođe, ukoliko ste poput Francuskinja protivnik šminke, maske su sjajan način da vaš prirodni look izgleda sveže, najprirodnije.

Hranite se ispravno

Mislimo da nećemo pogrešiti ukoliko kažemo da su nas Francusknje ubedile u onu “na vašem telu se vidi kako se hranite” ili “ vi ste ono što jedete”. Ili su to ipak bili Amerikanci, s obzirom na količinu junk hrane koju konsantno jedu? U svakom slučaju, ishrana je kod Francuza prilično bitna. Oni retko kad jedu nezdravu hranu, pridržavaju se parole “nekoliko obroka na dan” i jedu s uživanjem, pažljivo birajući namirnice. Nije ni čudo što izgledaju tako vitko i zdravo. Pa ukoliko želite da imate negovanu, sjajnu kožu, fit telo i visok nivo energije, povedite računa malo više o tome koju hranu konzumirate.    

Perite kosu ređe

Znamo da će vam biti teško da se pridržavate ovog predlogai. Pogotovo da ne perete kosu po 3 ili 4 dana koliko Francuskinje znaju da je ne peru. Ali, pomislite na njihove jednostavne i šik frizure, nekako retro, zar to nije dovoljno moćna motivacija da vam 3-4 dana postane navika? Francuskinje takođe ne koriste toliko preparata za kosu kao mi. To je najviše zbog činjenice da vole taj messy hairstyle look koje su upravo one proslavile.

Izbegavajte heavy makeup

Sem maskenbala, ne vidimo nijedan drugi povod da se našminkate previše. Teška šminka zatvara vam pore što uslovljava pojavu akni. Na primer, većina Francuskinja uopšte ne koristi puder i iz kuće izlazi samo s ružem na usnama, šik trepavicama i eventualno mrvicom rumenila., uverene da je prirodan look s minimalno šminke najbolji makeup look za sve devojke, bez obzir na stil i priliku.

Uvek koristite parfem

Možda vam se čini da je čudno da to spominjemo, jer ko još ne koristi parfem, ali ima žena. I to prilično. Stave tonu šminke, nalakiraju nokte, a onda zaborave ili namerno izostave da stave parfem. To je za Francuskinje (ali i sve nas) NEDOPUSTIVO! Francuskinje veruju da nema ništa lepše nego kada za ženom ostane trag nekog zavodljivog mirisa.

Suptilno naglasite svoj seksepil

Francuskinje odlikuje savršen stil, ali ako ste primetili nijedna Parižanka, ili neka druga Francuskinja ne otkriva puno od svog tela. Dekolte je uvek diskretan, šlic sakriven, materijali raskošni, boje zagasite. Naravno, to ne znači da sad treba da se obmotate u neki ogrtač od glave do pete već prosto da dozvolite da mašta bude uključena, a ne da sve atribute odmah otkrijete.  Na primer, ukoliko želite da obučete mini suknju, onda nek vam gornji deo bude zatvoren, neka rolka ili košulja s kragnom. Više Marion Cottilard, manje Kim Kardashian.

Nosite minimalan broj nakita

Isti slučaj kao sa šminkom. Masivan, statement nakit nije njihov aksesoar. Ukoliko želite da izgledate kao Francuskinja, onda nosite minimalan broj nakit i to minimalističan. Birajte neke elegantne minđuše ili tanku, srebrnu ogrlicu koju ćete nositi ispod blejzera i svilene bluze, tako da vam padne u dekolte. Ukoliko baš volite masivan nakit onda birajte oversize prstenje. Ali nikako više od jednog prstena.