Nega lica i tela kojoj su već decenijama verne Japanke nalik je enigmi, i to onoj koja nas podseća na famu oko francuskog šika. Postoji li, ili ipak smo sve to mi umislili?

Ono što definitivno ne možemo da osporimo istočnjačkoj kulturi, a posebno azijskim zemljama su inovacije u svetu beauty preparata. Prosto su najbrži u testiranjima kao i pronalascima novih sastojaka koji će žensku kožu učiniti konstantno zdravom, hidriranom i negovanom!

A kada kažemo da su najbrži, onda mislimo da su 8 do 10 godina ispred najjačih kozmetičkih kuća na Zapadu. Pri tom, imaju bogato nasleđe predaka koji su se oslanjali na prirodne sastojke koji i danas čine bazu većine njihovih proizvoda.  

Za lepotu je definitivno potrebno mnogo truda, s obzirom da smo otkrili dao Azijatkinje dnevno koriste oko 10 proizvoda i to dvaput dnevno! Ovo uključuje duplo čišćenje lica, i to sa tonikom koji hidrira kožu i čini je mekom, određene serume, kreme, kao i maske za lice.  

Srećom po nas, nove “magične” formule polako postaju deo i u nama pristupačnim i dostupnim pomadama, ali poželjno je videti bez čega nijedna Japanka ne može.

Puderi koji dubinski čiste kožu

Ovi puderi podsećaju na baby pudere, ali za razliku od njih koji dolaze u prahu, Japanke koriste mahom one u gelastom obliku, od kojih veliki broj njih čak nema ni trunku alkohola. Najidealniji su ukoliko ih razblažite sa vodom, a preporučuju se za korišćenje tik pred spavanje.  

Maska za lice nalik flasteru

Dok je kod nas prilično dominantan trend kremastih maski za lice koje se prave od raznoraznih travki, Azijatkinje preferiraju ove “papirnate” maske koje koriste pred spavanje. Pomenute maske su nalik ogromnom flasteru i imaju samo otvore za oči i usne. Vrlo su univerzalne i pored hidratacije, usporavaju proces starenja i ispravljaju neravnine na površini. Među najboljima su one koje proizvodi Clinique, a nanose se posle losiona ili mleka za čišćenje, i drže se 10 do 15 minuta.      

Osveživač lica

Još jedna beauty rutina koja je isključivo aktuelna na Istoku, je sprej za osveživač lica koji će iako nam ne verujete učiniti malo čudo vašoj koži. Jednu revoluciju, ako smemo da primetimo! Ne samo da će vam make up bolje izgledati na koži, u smislu da će vam trajati duže, nego će istovremeno umiriti vašu kožu, hidritirajući je i skidajući mrtve ćelije sa nje. Šta ima tu da vam se ne sviđa?

Tonik

Ukoliko nemate običaj da koristite serume ili dnevne kreme, svakako ne biste smeli da preskočite ovaj proizvod koji je sličan vodi, ali čini daleko više od iste koži. Tonik je osmišljen da se koristi posle mleka za čišćenje, ali ne sadrži bilo kakvu Ph vrednost, parfem i koji pruža koži potrebnu eleastičnost i priliku da diše, a može da se koristi nekoliko puta tokom dana.    

Losioni koji omekšavaju kožu

Ovi losioni su inovativne kreme koje imaju nekoliko dejstva jer istovremeno čiste, neguju i hidriraju kožu eleminišući stresna mesta koja na njoj stvaraju krutost. Ovi losioni pružaju koži zaštitu tako što stvaraju jedan dodatni sloj.