Sandale smo zamenili čizmama, lagane majice džemperima, a goli vrat maramama. Ali, kako da zaštitimo svoju kožu od iznenadne promene temperature? To nije nimalo lak zadatak, pogotovo kada znamo da nas očekuju prilično drastične razlike u zatvorenom prostori u napolju.

Međutim, nije ni nemoguće, a umesto da mrzite svoju suvu, grubu kožu, ove zime možete imati blistav, hidriran i baršunastten. Donosimo vam 3 saveta koja će regenerisati vašu kožu:

1# Ništa ne prija više od tople kupke zimi. Da bi vam topla voda itekako godila koži, u kupku dodajte malo prirode. Za najbolje rezultate zapišite sledeći recept: u veliki lonac ulijte vodu i pustite je da provri. Kipućoj vodi dodajte jednu šoljicu ruzmarina i jednu šoljicu čaja od kamilice. Neka se kuva još 15 minuta, a zatim procedite. Proceđeni čaj dodajte u svoju kupku. Osim što će vas kupka umiriti, zbog čega ćete se osećati opušteno, koža će se dubinski hidrirati, a crvenilo će nestati preko noći.

2# Možete takođe da napravite sami odličnu masku za lice, od samo 3 sastojka. Maska je vitaminska, hidratacijska i protivupalna bomba za vašu kožu. U malu činiju stavite ½ šolje grčkog jogurta, ½ avokada i ¼ kašičice meda. Sve sastojke pomešajte, nanesite na čisto lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Zatim mlakom vodom isperite lice. Jogurt deluje protivupalno, avokado je odličan za sve tipove kože jer je prepun vitamina B i masnih kiselina zbog čega koža zadržava vlagu. A med, osim što hidrira kožu, ostavlja je mekanom i baršunastom.

3# Najlakši način da hidrirate svoju kožu je da nabavite jedan osveživač vazduha. On će oporavljati vašu kožu i dok spavate.

izvor: fashion.hr