Lažirajte prirodni sjaj

Tajna prirodnoga sjaja leži u pravilnom nanošenju rumenila. Najbolje je naglasiti delove lica koji brzo tamne, odnosno na kojima se sunce reflektuje. Rumenilo se nanosi na vrh jagodica što bliže očima, tvrdi vizažista Benjamin Puckey. Ružičaste nijanse rumenila najbolje pristaju svetlijoj puti, srednje tamnoj odgovara boja breskve, dok se tamna put slaže sa crvenkasto-narandžastim tonovima, piše Daily Makeover.

Savršeni smokey eyes

Smokey eyes postiže se kombinacijom eyelinera i kreme. Kako bi linija eyelinera izgledala što prirodnije, a ne strogo, preko nje pomoću štapića za uši nanosi se malo kreme. Kremu potom treba lagano obrisati to će stvoriti zamrljani izgled koji će se savršeno stopiti sa senkom, savjetuje make up artist Diane Kendal koja je šminkala modele na reviji Anne Sui.

Veći volumen kose

Ako želite veći volumen kose, nemojte nanositi sprej za teksturu direktno na vlasi, jer bi se kosa mogla da se spljošti. Prvo kosu osušite, a potom nanesite sprej na ruke i njima prođite kroz kosu. Zbog toga će frizura izgledati bujnije nego što jeste, tvrdi  Paul Hanlon koji je radio na reviji Rag & Bone.

Idealan strogi rep

Strogo zalizani rep ili punđa ne zahtevaju mnogo gela već je dovoljno malo laka za kosu naprskati na četku i njome zalizati neposlušne vlasi. Frizura će tako delovati prirodnije, savjetuje frizer Orlando Pita koji se brinuo za modele na reviji Oscara de la Rente.

Lak za nokte koji traje

Za duže trajanje laka za nokte vrlo je važno prvo naneti osnovni premaz. Najbolje je koristi bezbojni lak uz koji manikir traje duže, a i lakše se skida, tvrdi Jin Soon Choi koja je radila na reviji Karen Walker.