Mirisne note koje će obeležiti jesen

foto: Profimedia

Nova sezona, nov parfem, a mi vam donosimo 4 mirisne note koje će obeležiti jesenje parfeme.

Nova sezona po dufoltu nas u sferi odeće mami da obnovimo garderobu, ali i da možda isprobamo novi parfem?

Upravo zbog toga, izabrali smo nekoliko mirisnih nota koje će na najefektniji način razbiti tmurne oblake kao dominantan sastojak određenih parfema.

Jasmin

U svetu parfema koristi se dosta različitih vrsta jasmina koji stižu iz Indije, Francuske, Maroka, Italije i Egipta.

Dodatak jasmina daje parfemu topline, a najčešće se koristi u klasičnim parfemima kao što su Chanel Coco Noir, Bulgari Voile de Jasmin i Acqua di Parma Gelsomino Aqua Nobile.

Koža

Koža se u proizvodnji parfema počela koristiti još u 16. veku, a vezuje se s toplinom i prirodnošću kompozicije, ali i izaziva asocijacije na kvalitetnu kožu kojoj je posvećen i više nego jedan parfem. Među njima su modna kuća Chanel i miris Cuir de Russie iz 1924. godine.

Puderaste, cvetne i drvenaste nijanse kože koriste se u muškim i ženskim parfemima kao što su Armani Privé Cuir Noir, Dior Cuir Cannage i Hermès Bel Ami.

Vetiver

Vetiver je jedna od mirisnih komponenti koje su nezamenjive u proizvodnji.

Odiše jakim drvenastim i zemljanim notama te se isključivo koristi u kreiranju muških parfema. Kasnije su kreatori parfema počeli stvarati uniseks mirise s vetiverom kao glavnom komponentom, kao što su Diptyque Vetyverio, Dolce & Gabbana Velvet Vetiver i Atelier Cologne Vétiver Fatal.

Amber

Amber je jedan od najskupocenijih prirodnih elemenata koji fiksira tople orijentalne mirise. Sam po sebi odiše morskim i zemljanim mirisom koji se manifestuje na različite načine, zavisno o tome s čime se kombinuje.

Kada je amber čist, vrlo je težak i jak te se zato dodaje u malim količinama, ali postoje parfemi u kojima je jedna od glavnih komponenti, kao što su Christian Dior Ambre, Serge Lutens Ambre Sultan i Histoires de Parfums Ambre 114.

izvor: buro247.hr


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin