Botox je neurotoxin sintetisan od strane anaerobne bakterije Clostridium botulinum koji nalazi široku primenu u medicini i kozmetologiji u formi preparata koji se injekciono administriraju u mišiće kože lica.

Kao jako veliki protein, molekulske mase 149322 kDa, Botox ne može biti dermalno apsorbovan. Revolucionarni proteini nove generacije, korišćeni u proizvodu, se dermalno efikasno apsorbuju i u potpunosti simuliraju efekte Botox-a na ćelijskom nivou opuštajući mišiće lica i ograničavajući njihovo kontrakciju.

Na test populaciji od 14 volontera, starosti između 39 i 64 godina, primenom proizvoda sa Argireline-om u trajanju od 28 dana dubina bora se smanjila za 26,3%, uz maksimalno zabeleženu vrednost od 31,8% (Slika 1). Krema je dodatno obogaćena ekstraktom đumbira, karanfilića, pogančeve trave (Physalis alkekengi), proteinskim kompleksima bakra i vitaminima. Cena je 16.500,00 dinara.

Svi proizvodi kozmetičke linije Purple Rain cosmetics se izrađuju ručno, koristeći prirodne nekomercijalne ekstrakte, samostalno dobijene i upotrebljavajući za te svrhe samo organski-gajeno bilje. S obzirom da se svi proizvodi izrađuju ručno, pružaju jedinstvenu mogućnost personalizovane formulacije za svakog pojedinca, uslišavajući lične potrebe, zahteve i želje.

Sve detaljnije informacije o proizvodima Purple Rain se mogu dobiti na sajt www.purpleraincosmetics.com