Australijska blogerka Loni Jane Anthony ovih dana je u žiži interesovanja nakon što je u intervju za portal News.com.au otkrila da je na restriktivnoj dijeti koja se mahom bazira samo na bananama.

Ova vest ne bi bila toliko šokantna da Loni nije u 26-oj nedelji trudnoće i da njen Instagram profil nema 100.000 pratioca, koji bi mogli da se ugledaju na ovu vitku trudnicu!

Buduća mama (25) čija se ishrana bazira najviše na bananama, kojih konzumira i do 20 dnevno, sirove ili u obliku šejka, je sa ovom ekstremnom dijetom počela pre tri godine kada je usled nezdrave ishrane imala hormonski disbalans i ozbiljne zdravstvene probleme.

Da bi pomogla sebi, Loni je odlučila da pređe na poseban režim ishrane koji je postavio doktor Douglas Graham. Kompletan režim ishrane nazvan je jednostavno 80:10:10, a bazira se na konzumiranju 80 % ugljenih hidrata, 10% proteina i 10% masti.

Već tri godine, Lonin dan počinje sa mlakom limunadom (bez šećera), nakon koje blogerka jede isključivo voće: pola lubenice ili banana šejk, ili nekoliko pomorandži. Ručak je isto rezervisan za voće – šest velikih manga, ili banana, dok za večeru konzumira porciju lagane salate od svežeg povrća. Gušt da sebe časti s nekim alkoholnim pićem priušti jednom u pet meseci.

"Nisam počela ovu dijetu jer sam želela da smršam. Kada sam prelomila da se pridržavam ove ishrane imala sam ozbiljne zdravstvene problem iako sam bila vitka kao i sad. Polako sam ubijala sebe… Danas kada dokumentujem sve što jedem na svojoj Tumbrl (Aleven:11) stranici, dobijam ogroman broj pitanja i komentara. Ne razumem zašto zanimam toliki broj ljudi? Ja sam obična devojka koja sedi kod kuće i jede banane. Nema ništa specijalno u vezi mene."

Lonine dnevne aktivnosti na Instagramu ispratile su i druge mlade trudnice koje su u najvećoj meri izjavile da je njen režim ishrane neodgovoran i opasan, dok je tek nekolicina rekla da ih je Lonin potez inspirisao. Loni, po profesiji dizajner i fotograf, ipak se ne osvrće na negativne komentare, tvrdeći da je danas drugačija i bolja osoba nego pre.

Loni Jane Anthony koja je u 26-oj nedelji trudnoće već tri godine je na posebnom režimu ishrane 80:10:10, koji se najviše bazira mahom na bananama!