Legendarna australijska glumica smatra da izuzetna briga o licu i telu svakako mora dati rezulate. Na prvo mesto stavlja maske za lice i piling, smatrajuči da zaista pomažu pri održavanju kože mladolikom, čistom i svežijom.

Kada su u pitanju beauty ikone na koje se ugleda za nju su to Catherine Deneuve i Grace Kelly, jer smatra njihovu lepotu bezvremenom.

Koža

Za svež izgled lica: Učili su me da pre spavanja skinem svu šminku sa lica, ali s obzirom da radim po ceo dan, često nemam snage da to uradim propisno iznad lavaboa u kupatilu, te u tom slučaju koristim maramice za brzo uklanjaje šminke, koje su odluične i za putovanja.

Zaštita od sunca: S obzirom na to da imam izuzetno svetlu kožu, nosim kremu za zaštitu od sunca od kada sam bila dete. U pitanju je faktor SPF100+, koji se nalazi u sastavu dnevne kreme za negu suve kože, a ja je nosim svaki dan.

Anti-age nega: Svake večeri koristim kremu za lice čiji je osnovni sastavni deo retinol.

Kosa i šminka

Trepavice: Koristim naravno maskaru, ali s obzirom da su moje trepavice duge, ali ravne, koristim obavezno uvijač za trepavice.

Usne: U mojoj tašni uvek se nalazi sjaj za usne u boji. Malo maskare i sjaja za usne i spremna sam za obaveza na startu dana, kao na primer da odbacim decu do škole.

Salonski tretmani: Ja sam od onih kojima je potrebno malo za održavanje kada je u pitanju ovaj način nege. Nemam strpljenja da sedim u u salonskoj stolici duže od pola sata. Samo mi ošišajte krajeve i vadite me odatle!

Kovrdže: Moja kosa je prirodno kovrdžava, tako da recimo kada sam na odmoru, ja je ne sušim fenom, već puštam da se sama osuši prirodno na vazduhu. Uvek koristim neki od proizvoda koji ne dopuštaju kovrdžama da izgledaju rašupano i neuredno, uglavnom su to anti-frizz proizvodi za duboku hidrataciju vlasi.

Ishrana i fitnes

Trčanje: Odrasla sam sa ocem koji je redovno trčao maratone, dok je moja sestra trčala mini triatlone. Ja ne radim ništa od toga, ali volim trčanje umerenim tempom. Nisam ni brza, a ni lepa kada trčim, ali volim ovaj vid rekreacije i volim da provodim vreme napolju. To podiže moj duh i čini da se osećam zahvalnom prema svetu. To je moj mir.

Pasionirano vežbanje: Spinning treninzi su nešto što redovno radim, a ovaj trening doživljavam kao jutarnji odlazak u večernji klub! Okrećete pedale najvećom mogućom brzinom u mračnom prostoru, dok se ori  odlična glasna i moćna muzika, a vi ste nakon toga spremni da danu date pun gas!

Doručak šampiona: Činija pirinčanih pahuljica sa borovnicama i kupinama, te bademovim mlekom - idealan je obrok za započinjanje dana.

Jutarnji napitak: Dan započinjem šoljom matcha čaja, a potom prelazim na kafu.

Telo i miris

Zaštitna mirisna nota: Oduvek sam volela parfeme, aromaterapiju i predivna ulja kao što su ona od mošusa ili ambra. Sama pravim svoj parfem, u pitanju je spoj nekolicine različitih mirisnih ulja. Često me pitaju šta je u pitanju, ali nikada ne odajem sastojke - to je moj tajni miks.

Miris za svaku ulogu: Svaki lik koji tumačim poseduje drugačiji miris. Tako sam na primer za Big Little Lies, napravila posban miks mirisa, koji je služio kao parfem liku koji sam igrala - Celeste.

Masaža: Kada sam imala 18 naučila sam da masiram i dobila licencu. Ovo sam uradila ne bih pomogla majci koja je tada prolazila kroz mukotrpno izlečenje raka dojke, a masaže su bile moj način da joj pomognem sa moje strane i olakšam koliko god sam mogla.

Priredila: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/