Italijanke vole da uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su rado podelile svojih 10 jednostavnih trikova lepote koje je lako ispratiti!

1. Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotu

Maslinovo ulje krcato je materijama koje doprinose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

2. Teranje stresa im je prioritet

Italijanke smatraju stres najvećim neprijateljem lepote te su uverene da zbog prevelike količine stresa svi izgledamo starije i umornije. Znati kako da se opustite i odmorite vrlina je u italijanskoj kulturi. A najdraži način rešavanja stresa Italijankama je čaša vina svako veče.

3. Glatka koža pre svega

Italijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje maslaca za telo od glave do pete Italijankama je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "maženju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

4. Ne boje se sunca

Italijanke su svesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No to važi samo za pravo sunce, ne i za solarijume, a kožu uvek zaštite kremama s visokim faktorima.

5. Boju koriste umereno

Italijanke vole da koriste boju za naglašavanje svoje lepote, bilo da je reč o crveno nalakiranim noktima ili ružičastim usnama. Ali kod korišćenja boja ključna je umerenost kao i kod šminkanja uopšte – one stavljaju malo šminke jer žele da im koža diše.

PageBreak

6. Ne praktikuju dijete

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Trik je u tome da jedu jednostavne namirnice i stavljaju manje preliva i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju na dijete.

7. Zrnca kafe najbolje zatežu kožu

Za piling kože tela Italijanke naprave mešavinu samlevenih zrnaca kafe i kokosovog ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara i zadnjice. Kafa zateže kožu i odstranjuje mrtve ćelije, dok kokosovo ulje hidratizira kožu. Mnoge Italijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije.

8. Belim lukom protiv bubuljica

Kako bi se rešile bubuljica, Italijanke direktno na upaljeno mesto utrljaju malo belog luka. Može se osetiti peckanje, ali beli luk ima snažna antiseptička svojstva koja vrlo brzo unište bakterije i smanje natečenost. To je mnogo bolji način da se rešite bubuljice nego da je cedite, jer neće ostati nikakav ožiljak.

9. Limunov sok za toniranje kože lica

Za toniranje i posvetljivanje kože lica mnoge Italijanke koriste samo mešavinu limunovog soka i vode. Pomoću blaznice utapkaju malo mešavine na kožu lica i uživaju u osveženom izgledu. Limunov sok sadrži i vitamin C koji deluje poput antioksidansa i umanjuje pojavu bora.

10. Tamna čokolada u službi lepote

Jedna od najvećih tajni lepote Italijanki jeste uživanje u tamnoj čokoladi. Naime, komadić tamne čokolade povećava nivo hormona sreće endorfina i serotonina u mozgu. Kada je žena srećna više se smeje, a osmeh na licu svaku ženu čini lepšom.

izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/