U Holivudu a.k.a fabrici snova, život nije uopšte jednostavan kako se čini da jeste, lepota i mladolikost su na ceni više nego ikada.

U toj meri da vam dobra uloga može izmaći samo zbog toga što izgledate starije (ili ste jednostavno stariji), a kada kažemo stariji ne mislimo na žene od 70 godina, već na one koje su zašle u četrdesete!

To je scenario koji je u Holivudu poznat, ali poslednjih decenija sve je nemilosrdniji. Naročito jer se rad na filmu ne nudi nekim talentovanim i cenjenim imenima, već onima koji izgledaju mlado (ako to nisu).

Ipak, neka poznata (i velika) imena ne mare za standarde koji se propisuju u najpoznatijoj filmskoj dolini na svetu.

Nisu, niti planiraju da se podvrgnu anti-age metodama, naročito ne plastilčnoj hirurgiji.

Tako su na primer Emma Thompson, Rachel Weisz i Kate Winslet osnovale "Britansku ligu protiv plastične hirurgije", smatrajući da je strašno što ljudi misle da osoba koja ima 60 treba da izgleda kao da ima 30.

U nastavku vam donosimo listu ovih sjajnih, talentovanih i prelepih žena kojima ne pada na pamet da se povinuju nametnutim stadardima lepote.

Naomi Watts (48)

Rachel Weisz (47)

 Sigourney Weaver (67)

Julia Roberts (49)

 Julianne Moore (56)

Ko su preostale filmske dive pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

Jodie Foster (54)

Emma Thompson (58)

Monica Bellucci (52)

Isabella Rossellini (64)

Meryl Streep (67)

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/