Poznati make-up umetnik Saša Joković je za hrvatski Buro 24/7 otkrio glavne beauty smernice koje treba slediti u 2016. 

Pegice

Pegice su beskrajno šarmantan dodatak licu koji pomlađuje i daje dozu dečje razigranosti. Ako niste te sreće da ih imate prirodno, onda se možete poigrati s dostupnim beauty proizvodima i sami nacrtati pegice. Prošle godine kuća Topshop lansirala je olovku za pegice koja je doživela veliki uspeh kod žena. Ako niste u mogućnosti doći do te olovke, jednostavno možete iskoristiti i olovku za obrve u nijansi koja odgovara vašem tenu. Olovka ne sme biti pretamna u odnosu na boju lica kako pegice ne bi izgledale previše veštačko.

Tirkiz na očima

Modne kuće ove su godine u modu vratile tirkiznu boju. Možete je nositi u obliku senke ili tuša za oči koji će biti jako efektan za vreme leta kada potamnite. Uz tirkiznu boju na očima najbolje je neutralizirati usne bezbojnim sjajem ili nežno ružičastim ružem koji nije jako pigmentiran.

Zlato

Jedna od najboljih vizažistica na svetu i žena koja je zaslužna za najbolje make-up lookove s piste još iz faze kada je Dior vodio John Galliano ove se godine konačno upustila u dizajniranje sopstvene linije make-upa. Pat McGrath obožava zlatnu boju i često je koristi te nije čudno da je prvi proizvod upravo zlatni pigment koji je multifunkcionalan. Premijerno je predstavljen na Pradinoj reviji kada je usne modela obojila zlatnim tonovima. Kako se tu ipak radi o revijskom looku predlažem da zlatnom naglasite oči ili tek blago akcentujete vrhove jagodica za božanski look kakav je davne 2004. Charlize Theron nosila na Oscarima.

foto: Pat McGrath Instagram

Raskošne obrve

Trend gustih obrva, na radost mnogih vizažista, prati nas i ove sezone. Najlepše su guste prirodne obrve koje su lagano raskvašene na korenu. Žene često imaju naviku zaglađivati obrve raznim glossevima i kremama, što često zna ostaviti veštački utisak. Ako imate tu sreću da su vaše obrve prirodno guste, negujte ih i ne menjajte im oblik.

foto: Imaxtree

Veštačke trepavice

Zaboravite na guste veštačke trepavice u nizu koje čine kapak teškim i nekad graniče s izgledom lutke. Ove se godine nose parcijalne prirodne trepavice koje će blago naglasiti oko i na prvu se neće primetiti da nisu vaše. Stavite ih tek nekoliko na potezu od sredine do ruba kapka i premažite maskarom.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija