Clementine Desseaux je model koji u ovom trenutku pomera standarde u beauty svetu svojim netipičnim dimenzijama. Jedna od najzaposlenijih plus size manekenki je takođe i vest ovih dana nakon što ju je Christian Louboutin izabrao za lice svoje lipstick linije.

“Standardi lepote se stalno menjaju i ono što se pre smatralo nekom manom, sada postaje glavno oružje novih modela. Pre deset godina skoro da nije bilo plus size modela. Danas oni ne samo da postoje već nose i neke od najjačih kampanja. Doduše velikim delom je to iz marketinških pobuda, ali opet moramo da budemo zahvalni velikom broju dizajnera poput Christiana koji biraju nas naspram uspešnih i vitkih manekenki," izjavila je Desseaux za Daily Mail.

Međutim, nije uvek bilo lako..

"Obline i pegice su mi uvek donosile samo problem u Francuskoj. Teško sam uspevala da pronađem posao u modelingu... Danas, svet drugačije gleda na lepotu pa samim tim i na moje obline. Brendovi se prosto utrkuju koji će imati što neobičniju manekenku u svojoj kampanji. Više nisu u fokusu mršave, anoreksične manekenke već žene koje zdravo i moćno izgledaju, nalik Gigi Hadid." 

Ovo je inače prvi put u istoriji brenda da je lice kampanje neki plus size model.

“Francuska je uvek kasnila za trendovima pa je samim ti i njen odnos prema različitosti kasnio, te je ovo jedan bitan korak napred za celu zemlju.”

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija