Miuccia Prada i njen dugogodišnji "čovek za mirise" Daniela Andrier, kultna "The Perfume Girl" uigran su tim koji se poznaje do sitnih detalja i uvek ponudi nešto novo i drugačije. Tako je bilo i kada su odlučile da lansiraju novu ediciju parfema iz Olfactories linije.

Umesto da parfemima nadenu klasična i očekivana latinska imena cvetova ili brojke, Prada i Daniela su odlučile da ova edicija bude svojevrsna oda pop kulturi pa su tako svakom od 10 parfema nadenuli ime po nekom filmu ili pop pesmi iz prohujalih dekada. 

Tako je neki nazvan po pesmi Tamle Motown “Heat Wave”, drugi po kultnom hitu “Tainted Love”, kao i po filmu “Nue au Soleil”, relativno nepoznatom filmu (za većinu nas) Brigitte Bardot iz 1970. 

instagram (maal_mb) 

Andrier nije želela da baš otkriva koje note se kriju u pomenutim parfemskim mirisima aludirajući da je svaki naziv odabran prema kompletnom utisku koji ostavlja određena kombinacija nota.

"Parfemi mirišu različito kod ljudi jer svako od nas ima svoj miris kože koji upija na svoj način određene mirise te je krajnje teško generalizovati neki od Pradinih mirisa. Mirišu onako kako se vama čini da mirišu."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija