Neka nova ženstvenost pojavila se na pisti tokom London Fashion Weeka. Za to su mahom bile zaslužne slip haljine od čipke, prozirni materijali i detalji poput karnera.

Za dodatnu romantiku su se pobrinuli neki beauty detalji poput neobičnog repa, neprimentnog make up izdanja koji izgleda sveže i električnog ajlajnera u vidu kobalt senke.

Evo kojih 6 beauty lekcija sa LFW-a morate da prođete sa nama:  

Šminka koja daje svež i prirodan izgled

Kada se pojavila na reviji Topshopa, Alexa je zasenila sve zvanice jednostavnim, ležernim izgledom odabravši za ovaj look modroplavi kombinezon. Međutim, i ostatak njenog izdanja je mamio poglede. Pogotovo njena kratka, divlja a opet ženstvena frizura i šminka koja je poznatoj trendseterki dala jednu dozu svežine i neodoljivog šarma.

foto: Profimedia 

Električni ajlajner

Ukoliko želite da eksperimentišete ove jeseni ali i na proleće ( jer ovo je ipak beauty look kreiran za narednu sezonu) onda je naš savet da to probate upravo sa ajlajnerom koji će vašem oku dati jedan electric look. Za takav look najbolje je da koristite plavu olovku za oči u nijansi kobalt plave ili tirkizne boje. Ovaj detalj će otvoriti vaše oči i kompletan akcenat staviti na gornji deo lica. To je uradio upravo Jonathan Saunders, odnosno Lucia Pieroni na njegovoj prolećnoj reviji. 

foto: Instagram ( Jonathan Saunders) 

Rep + pletenica

Ovaj look nije novina ali sjajno može da ide uz malo veće modele koji su oversize kroja i u stilu osamdesetih. Ovo je urban look koji svaka žena može da iznese na svoj način. Ugledajte se na J.W. Andersona koji je upravo ovakav rep izabrao za main frizuru svoje prolećne kolekcije.   

instagram: JW Anderson    

Jake obrve i sjaj na licu

FKA twigs je odlučila da na reviju linije Versus Versace dođe s minimalnom šminkom, jakim obrvama i sjajnim tenom. Nude boja ruža i bronzano-bakarna senka za oči su upotpunili ovo izdanje pevačice.

foto: Versace Versus Instagram

Vatrenocrveni ruž

Ukoliko do sada niste bili fan crvenog ruža ali ste odlučili da je sad konačno došlo vreme da budete wild i da malo eksperimentišete, vreme je da isprobate najklasičniju nijansu od svih crvenih ruževa: onu u vatrenocrvenoj boji. Topshop i Giles su upravo ovaj ruž izabrali za glavni na svojim make up izdanjima za prolećne kolekcije. 

foto: Topshop Instagram

Frizura sezone!

Ovo je frizura koja predstavlja savršen miks ženstvenosti i androgene lepote. U želji da nekako isprati plastično detaljisanje unutar kolekcije kao i uniseks kojim je obojena prolećna kolekcija, Kane je odlučio da manekenke stilizuje s repom, ali nesvakidašnjim. Naime, Kane je deo kose ostavio sa strane da pada, a središnji je svezao pri dnu, tačnije sa ogrlicom oko vrata. 

foto: Christopher Kane

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija