Francuska

U zemlji koja je poznata po lepoticama messy kose, minimalne šminke najtraženije beauty pitanje na Google je: Koliki je rok trajanja make up proizvodima? 

Odgovor: Proizvodi koji su dostupni na evropskom tržištu imaju jasnu i uvek naznačenu deklaraciju na kojoj stoji pored sastojaka i upotrebe, takođe i naznačen rok trajanja! To se odnosi na period od otvaranja proizvoda. Ukoliko ipak na vašem proizvodu ne piše rok trajanja, vodite se sledećim: maskare, tečne ajlajnere i korektore bacite nakon 3 meseca. Sve posle ovog perioda može da vam iritira oči i izazove raznorazne upale i infekcije na očima koje su najdelikatniji deo našeg tela. Ostatak proizvoda koji nije tečnog sastava, do krema preko rumenila možete da držite duže, ali ne duže od godinu dana! Dve godine su rezervisane za pudere i senke za oči.

Brazil

Egzotična zemlja koja ima staž od 50 godina uspešne liposukcije i ostalih operacija na telu, što joj je obezbedilo no. 1 poziciju u svetu plastičnih operacija nije toliko crazy about make up! To je uslovilo da na Google dominiraju pitanja vezana za kožu tipa "Koliko liposukcije je normalno?". Međutim, ovo pitanje nije ono glavno! Brazilkinje su najviše tražile odgovor na pitanje: Koliko često treba da perem kosu? 

Odgovor: Iako se smatrao krajnje nepotrebnim i pravim marketinškim trikom apel da se pere kosa svaki dan, neke žene stvarno i trebaju da praktikujuju svakodnevno pranje kose! Žene čija kosa u korenu ima lojne žlezde koje luče masnu supstancu koja se zove sebum spadaju u krug tih koje bi trebalo da svaki dan peru kosu. Šamponiranje neće prouzrokovati veću pojavu masnoće već će je neutralizovati i učiniti manje uočljivom. Suvlja kosa je već druga stvar. Nju bismo trebali da peremo jedanput ili dvaput nedeljno. 

Australija

Žene su u Australiji ludee za kosom! To je njihova večita, stalna opsesija! Samim tim njihova glavna pitanja se vrte oko kose "kako da mi brže raste", "kako da se rešim ispucalih krajeva" i slično, neznajući da na dlaku kose itekako utiču geni te da ne postoji baš mnogo toga što bi žene sa tankom vlasi mogle da urade. A šta ih je najviše intrigiralo? Pitanje: Da li je loše spavanje sa mokrom kosom?

Odgovor: Iako veliki broj frizera preporučuje da često spavate sa mokrom pletenicom ili punđom ne bi li ujutru dobili sjajne, talase u kosi, nekoliko studija je dokazalo da je je ipak bolje da osušite kosu, pa bilo to sa fenom ili sa peškirom nego da spavate s mokrom! Ukoliko već sušite kosu, to radite pri najmanjoj temperaturi i sa fenom koji je udaljen nekoliko santimetara od kose.

Južna Koreja

Iako je Južna Koreja dom beauty rutini koja obuhvata 10 koraka do idealne kože, i žene iz ove zemlje itekako zanima kosa ( zanimaju ih trikovi poput "da li maska za kosu od jaja može da zaustavi opadanje?"), ali ipak ostaju u domenu lica i kože sa najtraženijim pitanjima: Da li je podloga loša za akne?  

Odgovor: Iako veliki broj podloga za lice je prepun mineralnih ulja i ostalih "heavy" sastojaka, koji mogu da vam oštete lice i kožu, današnje podloge, odnosno puderi i tonirane kreme su mahom nekomodene, što znači da njihova formula sadrži 0% sastojaka koji izazivaju pore. Tu pogotovo spadaju BB kreme koje imaju sastojke koje neguju i hidriraju kožu, kao i antibakterijska svojstva. Da biste pronašli najidealnije tonere i pudere za vaše lice naš savet je da na deklaraciji tragate za sastojcima poput glikolne i salicilne kiseline.   

Indija

Šta vam prvo padne na pamet kada kažemo indijska lepota? Aishwarya Rai? Bollywood. I prelepa koža, zar ne? Indijke očito svesne toga, nemaju puno pitanja oko kože, već i one na google najviše kucaju pitanja vazana za kosu: Koji vitamini su najbolji za negu kose i kože?  

Odgovor: Vitamin C biste morale da unosite svaki dan kroz hranu jer upravo on obezbeđuje kolagen koji je od ključne važnosti za kvalitet kose i kože, kao i omega 3 masne kiseline koje smanjuju upalu, povećavaju elastićnost i hidriraju kožu. Takođe, bitno je da nosite cink i B vitamina koji sadrže biotin koji se zove "hrana za kosu" i koji pomaže kosi da bude zdrava, nelomljiva i sjajna.  

Nigerija

Afrička zemlja u svojoj Google pretrazi mahom ima beauty tutorijale i DIY predloge, kao i upotrebu određenih namirnica. Ali opet, pogađate, sva pitanja su vezana za Njeno visočanstvo: KOSU! Glavno pitanje: Kako da mi kosa bude mekša?

Odgovor: Ukoliko često ispravljate kosu figarom ili presom, to može itekako da isuši kosu i učini je neravnom, grubom, nalik slami. Zato je poželjno da s vremena na vreme u uvijate u lokne jer sami folikuli dlake imaju polukružni oblik kojem više odgovara talasasta, uvijena kosa nego ispravljena. Takođe, kokosovo ulje se već nekoliko puta pokazalo kao savršen proizvod za sjajniji i mekši izgled kose. Poželjno je takođe da jedanput nedeljno stavljate masku na kosu i masirajte je sa maskom koja sadrži shea butter. Umasirajte i obmotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji 10 minuta. Sam peškir će zagrejati vašu kosu i naterati je da upije svo hranljivo ulje.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Arapske žene možda prekrivaju svoje telo ( pa i lice) metrima odeće ali to ne znači da ne vode računa o svojoj lepoti. One su btw poznate po raskošnoj, sjajnoj kosi, perfektnom tenu i punim usnama, pa šta to njih najviše zanima? Koje osnovne make up proizvode bi trebala svaka žena da poseduje? Soo basic! 

Odgovor: Olovku za usne, korektor, podlogu, olovku za oči, maskaru i to je to.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija