Ukoliko spadate u onu grupu žena koje vole da akcentuju oči i kojima se nikako ne sviđa trend nošenja šljokica i jarkih boja, samo u prazničnoj ili slavljeničkoj sezoni, onda će najnoviji trend da vas obraduje.

Za to je najviše zaslužna ekipa slavnih make-up artista koji su na prolećnim RTW i haute couture revijama plasirali trend samolepljivih ajlajner traka, ali i neverovatno suvih i postojnih ajlajnera koji su "imitirali" efekat traka.

Prvi u redu zagovornika ovog trenda je bio poznati make-up umetnik Ricky Wilson, koji je vođen savetima Petera Philipsa, kreativnog direktora Dior Makeup-a, kreirao efektan i atraktivan look za poslednju Dior Haute Couture reviju, koji je oduševio sve zaljubljenike u šminku. 

Upravo je Philips, osmislio set ajlajner aplikacija koji sadrži 4 para (dva srebrna i dva crna) napravljen od gela koji je skin-safe i prilagodljiv bilo kom obliku očiju, a može da se nosi po nekoliko puta. Set dolazi u nekoliko kombinacija, od kojih su naravno najatraktivnije one u jarkim, pastelnim nijansama.

"Ovaj trend je prilično futurističan. Daje taj hi-tech vajb standardnom ajlajner izdanju. I preporučuje se da se nosi solo. Bez trunke ostale šminke. Odnosno samo uz puder, maskaru i nude balzam za usne ne bi li kompletan fokus bio upravo na očima. Takođe, možete da ih stavite samo na kraj uglova ukoliko ne želite da ih aplicirate celom dužinom. Za to su vam potrebne makazice kojima ćete iseći krajeve." 

Pa kako vam se čini najnoviji make up trend? Mi, oduševljeni!