Verujemo da ste kao devojčica sigurno imali malu kutijicu glittera čija je zaliha trajala godinama s obzirom da ste je koristili samo za kućne nastupe, maskenbale i igre s drugaricama. Iako više niste klinka to ne znači da se ne možete poigrati sa make-upom i svom licu podariti malo festivalskog sjaja, bajkovitosti i scenske dramatike!

Neke od najboljih momenata vaše kozmetičke rutine obogatite neobaveznim dodatkom u formi šljokica u prahu koje možete kupiti u nekoliko različitih boja i nijansi. U nastavku vam donosimo 4 ideje kako da koristite glitter, ali pre nego se upustite u ovu avanturu, svakako pripazite da kupujete glitter šljokice samo od kozmetičkih brendova!

# Upotrijebite glitter kao tuš i njime uokvirite oči. Nanesite pravi tuš uz rub oka te nakon toga prstima pritisnite malo praha uz celu liniju. Glamurozni izgled je zagarantovan!

# Smokey način šminkanja nadopunite šljokicama u prahu i podarite mu posve novi i dramatičniji izgled. Za svečaniji izgled nanesite prstima na unutarašnje uglove očiju zlatni glitter uz pomoć četkice za senke, ali ipak za što bolju aplikaciju preporučujemo prste.

# Najbolji način da u vaš dosadašnji manikir unesete malo života definitivno je šljokičasti prah kog možete da nanesete na već nalakirane nokte bilo da ih ukrasite tek neznatnom količinom ili se odlučite za celu površinu nokta.

# Kombinacija šljokica u prahu i ruža za usne ne čini se na prvi pogled kao dobra ideja, ali ukoliko ste spremni za eksperiment izmešajte malo ruža s glitterom te sa četkicom nanesite novonastalu smesu na usne. Verujemo kako će se veći deo vremena zadržati na svom mestu.

izvor: fashion.hr