"Sve je stvar balansa, ali to ne znači da neku stvar treba da izaberete umesto druge," izjavila je svojevremeno Scarlett Johansson na pitanje kojoj makeup filozofiji je verna.

Glumica koju nekad vidimo u minimalnom, svežem izdanju sa minimumom šminke, a drugi put s naglašenim red hot usnama, smokey senkom i jagodicama obojenim u nežnu boju breskve, uvek izgleda zanosno i prelepo. Pa u čemu je tajna?

U razgovoru za elle.com, poznata glumica je pričala upravo o svoje 4 beauty rutine kojih se nikad ne odriče, napomenuvši da u svojoj torbici uvek ima crveni ruž i kremu za lice.

1# Zamagljen pogled

"Pristalica sam smokey eye šminkanja očiju. Volim taj kontrast između ice tonova sive, plave i smeđe i crnog ajlajnera. Vodite računa da su vam četkice za šminkanje suve ukoliko želite da vam senka izgleda prirodnije, ili ih malčice pokvasite ukoliko želite da definišete bolje boju."

2# Više je ok

"Prilikom snimanja kampanje za Dolce i Gabbanu, sarađivala sam sa Pat McGrath koja je odlučila da mi kosu natapira, a potom da mi usne naglasi vatreno crvenim ružem, dok je za oči izabrala zavodljivu smokey senku. Na prvu loptu sam pomislila da je previše i da izgledam smešno, jer vas uvek uče kako ako naglasite usne, onda nikako ne treba da naglasite i oči, i obrnuto. Međutim, to je pravilo koje ne postoji i kog se ne morate držati."

3# Crveni alarm

"Često koristim olovku za usne pre nego što nanesem ruž. Izbegavam da koristim korektor oko usana jer on ima tendenciju da učini da ruž brže izbledi."

4 # I sa minimalnom šminkom možete da zablistate na crvenom tepihu

"Nemam vremena da uvek posetim make-up umetnika i sredim se za crveni tepih. Zato se često oslanjam na svoje umeće šminkanja kada obavezno koristim maskaru, kremu, bronzer i sjaj."