Samo jedan dan može ostaviti trag na ženskom licu, a znakovi starenja kože: umorne crte lica, gubitak sjaja, duboke bore, natečenost, podočnjaci i tamne fleke, postaju izraženiji. Takvo pogoršavanje izgleda kože nazivamo starenjem tokom dana. Vichy je stvorio novu generaciju nege Liftactiv Supreme sa lifting efektom koji traje ceo dan za mladalački sutrašnji dan!

Armije zadovoljnih žena svedoče o efikasnosti ovog inovativnog proizvoda, a među njima je i TV urednica, Aida Đedović.

“Od kada sam prešla 45. godinu sve više primećujem neumitno delovanje sile gravitacije. Koža mi izgleda umorno, sivo i bez sjaja. Kao mlada bila sam srećna sto imam suvu kožu bez sjaja i bubuljica, a kako je vreme prolazilo sve sam više zavidela onim drugim ženama sa masnom kožom i sjajnim čelom.

Pitate se zašto?

Suva koža brže stari i brže se bora. U stalnoj potrazi za pravom kremom i dodatnim samopouzdanjem otkrila sam Liftaciv Supreme. Zaista je čudesna. Čini ono o čemu sanjate! Momentalno dobijate svežinu i onaj čudesni "holivudski sjaj" o kome sanjate. Ova krema čini da se ujutro osećam jako dobro. Izgledam odmorno i sveže. Uveče kada mi koža dobije pomalo sivkastu boju čini da se ponovo "povratim" na jutarnje izdanje. Koristim je više od 20 dana i rezultati su zaista odlični.

Uz malo BB kreme, rumenila, maskaru, diskretan ruž i Liftactiv Supreme osećam se bolje, a tako i izgledam. Uz jednu opasku na kraju: Drage dame negujte se iznutra. Nezadovoljstvo ne može da sakrije ni najbolja krema. Ako ste uspele u tome, Liftactiv Supreme je pravi izbor. Za mene sigurno“, govori Aida.

Vreme, odnosno sati koji prolaze, na licu ostavljaju tragove koje sami primećujemo. Reč je o naučnoj stvarnosti usko povezanoj sa hrono-biologijom kože. Uveče, umorna koža lica je znak njenog starenja tokom dana. Vichy je klinički i objektivno izmerio starenje kože tokom dana: od jutra do večeri koža gubi sjaj, znakovi umora su vidljiviji, njena čvrstina se smanjuje, a bore su izraženije. Takvi znakovi mogu biti potpuno jednaki znakovima dugoročnog starenja. Naime, vremenom su takvi znakovi starenja sve izraženiji: bore su dublje, a koža gubi čvrstinu.

Danas se protiv dugoročnog starenja kože možemo boriti tokom celog dana. Znakovi starenja kože koji se tokom dana produbljuju i postaju izraženiji su trajni. Istraživači L'Oreala izveli su posebno istraživanje za Vichy o promeni kvaliteta kože tokom dana. Instrumentalna merenja koja su vršili svake večeri dokazala su da su bore izrazitije, posebno u uglovima očiju i oko nosa (nazolabijalne bore), elastičnost tkiva je smanjena, povećano je crvenilo i koža je manje čista, zbog čega je ten sivkast.

Izazov novog proizvoda Liftactiv Supreme i nove tehnologije jeste ojačati otpornost kože protiv dnevnih »opterećenja« sa ciljem boljeg sprečavanja trajnih znakova starenja. Vichy je pritom iskoristio jedinstvene aktivne sastojke: ramnozu (5% koncentracija) + neohesperidin (2% koncentracija), udružene sa ekskluzivnom Vichy tehnologijom »Day-Proof« koju čine adenozin i kofein.

Vichy dermatolog je odgovorio na tri najčešća pitanja u vezi sa starenjem tokom dana i aktivnim sastojcima Liftactiv Supreme kreme, kao bi vam pomogao da se na što efikasniji način izborite sa promenama na svojoj koži.

1. Starenje tokom dana, šta se događa u koži?

Tokom dana koža stari usled činilaca koji potiču od samog organizma kao sto su: genetski faktori, pol, godine, režim ishrane i ritam sna, gestikulacija, eventualno prisustvo bolesti i uzimanje lekova, kao i usled spoljašnjih činilaca kao što su: godišnje doba, doba dana, izloženost stresu i duvanu... Sledeći bitan faktor u dnevnom starenju kože je gubitak vlažnosti kože tj. hidratacije,koji se manifestuje grubom i hrapavom kožom. Na poslednjem mestu ali ne manje značajan faktor, je poremećaj u lučenju lojnih žlezda koje je najintenzivnije upravo u najefikasnijem delu dana, između 8 i 14h, usled čega je koža masna, sjajna, lepljiva i prijemčiva za nečistoće iz spoljašnje sredine. Poslednja dva faktora koja imaju udela u dnevnom starenju kože su fizički merljiva u laboratorijama i samim tim lako dokaziva. Usled svega gore navedenog koža posebno ona izložena posmatranju kao što je lice, postaje tanka, masna, sjajna, hrapava, neujednačene boje,sa izraženim finim i dubljim borama oko očiju, u nazolabijalnim brazdama i na čelu, bez tonusa , volumena i blistavosti, a lice izgleda umorno, tužno, pospano sa ‘’padajućim ovalom’’ , podočnjacima i tamnim kolutovima oko očiju.

2. Kako starenje tokom dana prerasta u dugoročno starenje?

Starenje tokom dana nije izolovan proces već je udruženo sa prirodnim hronološkim starenjem, koje je isključivo u funkciji vremena, kao i sa starenjem kože koje je posledica solarnog oštećenja usled čestih i ponavljanih najčešće ne namernih izlaganja UV zracima. Sva tri načina starenja imaju sinergički efekat, koji sem što ima svoje  kliničke manifestacije moguće je dokazati mikroskopiranjem preseka kože (tz. histopatološki pregled kože). Obzirom na ove merljive i mikroskopskim pregledom kože dokazive činjenice utvrđeno je da starenje tokom dana podleže korekcijama, i to kako u smislu vidljivih efekata na koži tako i dugoročno u smislu ublažavanja efekata drugih oblika starenja (prirodno i solarno), i to njihovim odlaganjem i usporavanjem.

3. Ramnoza i Neohesperidin kao aktivni sastojci – šta ih čini posebno delotvornim?

Moguće rešenje u procesu usporavanja starenja kože tokom dana je u supstancama za lokalnu upotrebu i to od ranije poznate velike grupe kao sto su voćne kiseline i retinoidi, a u poslednje vreme sve vise primenjivani antioksidansi (vit.c, neohesperidin), koji svojim efektima ‘’blagog ljuštenja’’ deluju na najpovršniji sloj kože, dok stimulacijom hijaluronske kiseline kao sastavnog dela dubljih struktura kože dovode do povećanog vezivanja vode što za posledicu ima postizanje zategnuti I volumena kože. U kombinaciji  i sinergiji efekata sa još nekim prirodnim supstancama kao što su kofein i ramnoza kao  i sastojcima koji su gradivne materije svake ćelije u organizmu npr. adenozin postižu se jos finija poboljšanja u izgledu kože, najmanifestnija blistavošću tena na kraju dana.