Ove jeseni beauty trendovi kao da su se našli u nekoj vremenskoj mašini koja ih je teleportovala u chic, glamurozne šezdesete u kojima su vladale duge trepavice, natapirane punđe, senzualni smokey eye i mat teksture lakova.

Dok smo pretraživali Youtube u potrazi za dobrim make-up tutorijalima za look iz 60ih, otkrili smo tutorial, snimljen upravo šezdesetih godina prošlog veka. I iako smo u početku pomislili kako ćemo se samo dobro zabaviti gledajući ga, čim smo pritisnuli play videli smo da je ovo video koji vredi pogledati.

I to ne samo jer je superzabavan, već jer je uprskos činjenici da je napravljen pre pedeset godina, vrlo informativan. Ukratko: podučava vas svemu osnovnom. Kako da nanesete podlogu, zašto je bitno da oblikujete obrve, kako da vam oči izgledaju veće uz pomoć šminke, i kako da nanesete karmin.

Pritom, dobijate i životne lekcije poput ove: Nijedna senka ne može da umone oči, niti korektor može perfektno da kamuflira podočnjake! Da biste izgledali sveže i bili našminkani kako treba, potrebno je da spavate minimum 8 sati.