Trendovi dolaze i odlaze, ali oni dobri se obično malo duže zadrže. Lepota je u oku posmatrača i ukusi se razlikuju, a šminka i postoji zato da bi se njome kreativno izrazile kako god želimo. Ipak, postoje neki trendovi koji nikad nikome nisu dobro pristajali i nadamo se da se više nikad neće vratiti u modu.

Od preimenovanja bob frizura svake nedelje do preterivanja s olovkom za usta, u nastavku vam donosimo 7 beauty trendova za koje se nadamo da napokon odlaze u zaborav... 

1. Zlatne tetovaže

Da, lažne tetovaže nisu trajne i puno su jeftinije od onih pravih. Ali hajde da sačuvamo samolepljive tetovaže za decu, zato što zlatno lišće na vašem tielu nije nimalo privlačno.

2. Instagram obrve

Precrtane obrve postale su Instagram hit. Ironično je to što ovakve obrve ne izgledaju nimalo privlačno u prirodi. Instagram obrve imaju ombre efekt - trebale bi da budu definisane u sredini i na krajevima... Hajde da jednostavno normalno čupamo obrve i sačuvamo specijalne efekte za modne editorijale.

3. Preimenovanje "Bob" frizure

Očito je "wob" novi valoviti bob, "lob" je dugi bob, a "fob" je lažni bob. Dosta je više - bob je bob!

4. Lude konture

Sećate se kad je narandžasti ten bio hit? Ovo je otprilike u tom rangu. Kada je pravilno, konturisanje može naglasiti prirodne strukture vašeg lica, ali ovaj popularni trend dobio je totalno ludi zaokret. Nemojte preterivati s bronzerom i highlighterom (manje je više!). To nikome ne stoji lepo!

5. Špic nokti

Nikada nismo shvatali lepotu u dugim noktima nalik kandžama. Neugodni su i izgledaju strašno. Molimo vas, neka ovo ludilo prestane!

6. Ekstremni ombre

Kosa koja izgleda kao da vas je udarilo sunce može izgledati jako lepo kada je pravilno ofarbana. Kada je kosa očigledno u dve različite boje, izgledate kao da ste već nekoliko meseci zanemarivali svoj izrastak. Velika greška - ogromna!

Khloe Kardashian, foto: Profimedia

7. Precrtavanje usana

Sviđa nam se ideja punih usana, ali devojke preteruju s olovkama za usta i ruževima. Šminkajte se umereno.

Izvor: Wall.hr